Продължаваме Промяната остава на позицията, че ще предложи кабинет на

...
Продължаваме Промяната остава на позицията, че ще предложи кабинет на
Коментари Харесай

От Продължаваме промяната отново заговориха за кабинет на малцинството

" Продължаваме Промяната " остава на позицията, че ще предложи кабинет на малцинството дружно с " Демократична България " при изискване, че няма промени в Изборния кодекс. Това съобщи в  " Денят стартира "  Искрен Арабаджиев от ПГ на Политическа партия.

" Ако президента наложи несъгласие и то се одобри, и Изборният кодекс остане, както беше до момента, бихме предложили държавно управление на малцинството, само че с гаранциите че това държавно управление може да е потребно за страната и да осъществяваме политиките, които ще представим. Защото да вършим кабинет на малцинството с 73 депутати и да оставим ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да одобряват закони, които не са в синхрон с нашата политика, а ние единствено да трупаме негативи, това няма да допуснем ", изясни той.

Арабаджиев добави, че " Продължаваме Промяната " не се стреми към предварителни избори, само че държавно управление непременно също не е решение на проблемите.

" С третия мандат, в случай че се осъществя експертно държавно управление с плаващи болшинства, биха се приели спомагателни решения, които няма да са положителни за българските жители ", посочи той.

По думите му връзките сред " Продължаваме Промяната " и президента Румен Радев почнали да се обтягат още при започване на ръководството на кабинета " Петков " и се нагнетили през август " с хаоса, който от служебното държавно управление започнаха да плануват във всички сфери ".

" Винаги сме отстоявали едни и същи правила и когато предходната година подкрепихме господин Радев за втори мандат, подкрепяхме неговите правила. Когато той излезе на площада с вдигнат пестник и сподели " Мутри, вън! ", аз също смятах, че лека бавно институциите стартират да работят в интерес на страната. Но господин Радев е този, който си промени правилата последните месеци и считам, че това е повода за разрива. Последните седмици с всички назначения на служебното държавно управление, връщат фрагменти на ГЕРБ и компрометирани фигури и това сподели точно господин Василев, че вижда колаборация сред ГЕРБ и Румен Радев ", съобщи Искрен Арабаджиев.

Той отговори и на обвиняванията на Станислав Балабанов в " Денят стартира "  за провалената социална поръчка за медицински хеликоптери.

Според Арабаджиев следва възлагането на нова социална поръчка, която би могла да се организира в къс период. Необходимо е, обаче, Народното събрание да заложи средства в бюджета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР