Продължаваме промяната“ основаха проекта си, използвайки високия рейтинг на Румен

...
Продължаваме промяната“ основаха проекта си, използвайки високия рейтинг на Румен
Коментари Харесай

Антон Кутев: „Продължаваме промяната“ основаха проекта си, използвайки високия рейтинг на Румен Радев

„ Продължаваме промяната “ основаха плана си, употребявайки високия рейтинг на Румен Радев. Противопоставянето на президента на държавните управления на Бойко Борисов, на Кирил Петков и на Николай Денков е целесъобразно, защото всички са видели дефектите на тези кабинети. “ Това кава представителят на служебнит кабенет на Гълъб Донев, Антон Кутев.

„ Никога не е имало самоцелно опълчване, това се случва от позиция на правила, президентът не е имал за цел завземане на власт. Българската политика е такава, че мъчно се приказва внимателно, нещата би трябвало да се споделя. А и опозицията сега не е задоволително мощна и президентът споделя нещата, които тя би трябвало да каже. Това го прави индивидът с максимален рейтинг, което води до страхове у останалите дали той няма да направи партия “, съобщи Кутев.

По думите му „ Продължаваме промяната “ са основали плана си, употребявайки високия рейтинг на Румен Радев.

„ Продължаваме промяната “ основаха плана си

„ Конституцията не разрешава на президента да има личен план, до момента в който е на поста. Той може да направи това, когато към този момент не е на поста. Вярвахме, че Политическа партия е план, който ще донесе смяна. Нямам спомен президентът да ги е подкрепял по някакъв метод. Това са негови някогашни министри, които го използваха, акцентира представителят на служебното държавно управление на Гълъб Донев.
Според мен една от огромните неточности и на Янев, и на Политическа партия, беше, че се отклониха от президента. С отклоняването си те станаха безсмислени електорално, те станаха мъчно избираеми. На едни последващи избори всеки от участниците в ръководещото болшинство, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи, не може да повтори предходните си резултати. Това крепи сглобката “, разяснява той.

Според него започнатото от прокуратурата следствие против някогашния длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за занемареност и вреди за 81 милиона лв. е безпричинно.

„ Аз си мислех, че ще издигнат обвиняване на Лорер. Има и дълъг лист от европейски министри, които са освобождавани на момента при сходни проблеми. При нас това не се случва “, означи Кутев.

По думите му ръководещите са създали измененията в Конституцията, касаещи президента, поради „ боязън, че има различен център в лицето на президента “.

„ Не знам дали президентът желае да направи политически план, само че знам, че българският народ желае това. Алтернатива на това ръководство в този му тип е наложителна “, сподели още Антон Кутев.

Промените в Конституцията не вършат чудеса.

Според деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев българската правосъдна система не се нуждае от нищо от това, което сега се прави. Тя се нуждае от успокоение и праволинейност, напомня SafeNews.

До 1-2 години ще се заприказва за нова конституционна смяна, предвижда той.

„ Сегашните промени в Конституцията няма да доведат до нещо кой знае какво. Основният закон се трансформира тогава, когато един политически развой е употребяван, той е завършил. Идеята, че като променим Конституцията и от това ще зародят чудеса, е неправилна. Чисто социалистическо и неуместно предложение “, счита Вълчев.

Източник: bTV

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР