Продължаваме Промяната обяви програмата, по която ще работи и преговаря

...
Продължаваме Промяната обяви програмата, по която ще работи и преговаря
Коментари Харесай

А. Василев с 8 приоритета, пред бой в парламента

„ Продължаваме Промяната ” разгласи програмата, по която ще работи и договаря с възможни бъдещи съдружни сътрудници при образуване на нов кабинет с небосвод 6 месеца.

От партията изреждат осем точки, по които бъдещо държавно управление ще би трябвало да поеме „ неизменим ангажимент ”.
Решителни стъпки в битката с корупцията  – приемане на закона за новата антикорупционна комисия с проверяващи функционалности и избор на господин Бойко Рашков за неин ръководител, както и приемане на нов закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нарушавания и корупция; Промени в Закона за правосъдната власт , с които се вкарва механизъм за отчетност и следствие на основния прокурор, който закон ще бъде показан от Министерство на правораздаването до дни; Приемане на 22 законодателни промени , заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност, които закони ще дадат опция България да стартира усвояването на 13 милиарда лв. безплатни средства от Европа, да има медицински хеликоптери, съвременни класни стаи, енергийно ефикасни семейства и др.; Промени в Закона за публичните поръчки  и подписване на съглашението за новия пакет  европейски оперативни стратегии за интервала 2021-2027  на стойност 3,7 милиарда лева и обезпечаване на тяхното осъществяване по транспарантен и легален начин; Довършване на Стратегическия проект на България за развиване на земеделието и селските региони , който ще обезпечи на селскостопанските ни производители 16 милиарда лева; Осигуряване на енергийна диверсификация  чрез дотъкмяване на гръцката газова връзка, с цел да получаваме на ниска цена газ от Азербайджан Избор на самостоятелни и способени членове на водещите регулаторни органи  като Комисия за защита на конкуренцията, Българска народна банка и КФН за обезпечаване на конкурентна и предвидима бизнес среда у нас и унищожаване на злоупотребите с цените на горивата и главните артикули и услуги; Обособяване на организацията по горите като самостоятелна държана организация, към която да преминат всички горски стопанства;  прекъсване на злоупотребите в горските стопанства и на закононарушенията по отношение на българската гора.
След приемане на мандата за сформиране на държавно управление Политическа партия ще излъчи преговорен екип, управителен от Кирил Петков, който ще договаря с всеки депутат, подготвен да работи за посочените цели, „ по разбиране и по самостоятелен от задкулисието метод ”, оповестяват от партията. И изрично декларират, че няма да водят договаряния с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Костадин Костадинов, както и с „ всички други народни представители, които не са свободни да вземат независими решения без предварителното единодушие на гореописаните лица или техни господари ”.

„ПП ще предложи нов кабинет само при съществуването на увереност, че в 47-ото Народно заседание има най-малко 121 народни представители, които ще слагат посочените 8 цели на първо място“, акцентират от партията.

Междувременно в Народното събрание се стигна за следващ път съвсем до пердах.

Депутатите чакаха Кирил Петков за блиц надзор, само че той по този начин и не се появи.
Тошко Йорданов прикани групата на Политическа партия да се обадят и да доведат министър-председателя и министъра на финансите и да не се крият като „жени в някое мазе“. Председателстващият съвещанието определи квалификациите като недопустими и сексистки. От своя страна Йорданов се извини на дамите и прикани двамата да дойдат като мъже да дават отговор. „Всички се крият като мишки. Да пристигна Генчовска, очевидно каквото да стане той споделя, че тя взама решенията, да пристигна да я питаме за газа за петрола“, прикани Тома Биков от ГЕРБ. Изгонването на съветските дипломати също докара до нови обвинявания към Петков. „На тази естрада премиера е стоял и ни е лъгал! Най-тъпото е, че руснаците ни смъкват от власт, дай да ги гоним….пропускате… ние от Има Такъв Народ сме съветски шпиони“, съобщи иронично Тошко Йорданов. От „Има подобен народ“ са изискали стенограмата от 9 май от Съвета по сигурността в Министерски съвет, само че се укривала, настояват те. Заради проблема с съветските дипломати, „Възраждане“ ще сезират и прокуратурата. „Според нас от лицето Кирил Петков злоупотреби със служебното си състояние и е направил закононарушение. Ще желаяме краткотрайно отстарняване от длъжността и ще забележим по какъв начин ще работи основния прокурор“, сподели Костадинов. Основните въпроси към вицепремиера в оставка Корнелия Нинова бяха точно за ескалацията в връзките София – Москва. „Това правителство падна, то е в оставка. От 2 дни имаме ясна позиция. Кирил Петков не може и да си помисля да е министър-председател на тази държава“, безапелационна бе Нинова. Кирил Петков изнанадващо разгласи посредством пресцентъра си, че през днешния ден ще инспектира в Старозагорско газовата връзка с Гърция и по този начин се избави от въпроси в Народното събрание за 70-те на Митрофанова. За следващ път не съблюдава разпоредбите на Конституцията. Измислили са си пътешестване незйнано къде да не се яват в Народно събрание когато страната е изправена пред серия от рецесии, акцентира Десислава Атанасова от ГЕРБ. От своя страна Рамадан Аталай напомни, че министър председателят е споделил, че от 1 юли ще тече газ по интерконектора. Той е отишъл да реже лента, а не е приключено и няма акт 16, сподели депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР