Продължаваме промяната обяви искането на КЕВР за вдигане на цените

...
Продължаваме промяната обяви искането на КЕВР за вдигане на цените
Коментари Харесай

ПП: КЕВР е с изтекъл мандат, предложението за цената на тока е нелегитимно

" Продължаваме промяната " разгласи настояването на КЕВР за повдигане на цените на тока за политическа акция. От партията също по този начин обявиха, че сходна самодейност е лишена от легитимност, тъй като ръководителят на регулатора Иван Иванов и някои членове на комисията са с изминал мандат.

" Предложението за индексация на цената на тока за битови консуматори в " 12 без 5 " е политическа акция. Ние сме срещу вземането на решения в последния миг от самостоятелни органи с изминал мандат. Предложеното от КЕВР за публично разискване нарастване на цените е една професионално готова скица по какъв начин посредством операция на методиката и обособените съставни елементи в ценообразуването на силата да сложим българските семейства пред приключен факт на по-скъп ток и по-скъпо парно ", съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров в коридорите на Народното събрание.

Той уточни, че точно поради това от болшинството са внесли настояването за краткотрайна комисия по въпросите на енергийната рецесия.

" Противно на изказаните в пленарна зала опорни точки по какъв начин токът поскъпвал към този момент шест месеца, токът за битовите консуматори е обект на регулация, а в регулаторната политика водеща би трябвало да е отбраната на всички участници в енергийния пазар - както доставчиците, по този начин и производителите, по този начин и крайните консуматори ", уточни шефът на депутатите от " Продължаваме промяната ".

" Ние декларирахме нашите планове да намерим тези запаси в системата, които да разрешат нарастването на цените за битовите консуматори да бъде отсрочено, тъй като имаме вяра, че това е изцяло допустимо. Временната парламентарна комисия е методът да защитим интереса на жителите и ние чакаме тя да си свърши работата ", сподели още Андрей Гюров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР