Продължаваме промяната няма да участва в коалиция на кражбата с

...
Продължаваме промяната няма да участва в коалиция на кражбата с
Коментари Харесай

Асен Василев: В коалиция на кражбата с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

" Продължаваме промяната " няма да взе участие в " коалиция на кражбата с ГЕРБ и Движение за права и свободи " и няма да влиза в съюзи с партии " Троянски коне " - Има Такъв Народ и " Възраждане ".

Това разгласи някогашният финансов министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев в изявление за " Лице в лице " по bTV.

" С ГЕРБ и Движение за права и свободи в коалиция на кражбата няма да участваме. ГЕРБ да си вършат с Движение за права и свободи, каквато желаят коалиция. Нито ще ги подкрепим, нито ще сме златен пръст, нито ще участваме в ограбването на България ", сподели още Василев.

Той цитира от четвъртък, че партията му обмисля да договаря с Движението за права и свободи.

" Ние им пречим да крадат. И това главният избор пред българските жители. Дали желаят да гласоподават за ГЕРБ в коалиция с Движение за права и свободи, или за една нова България, в която парите ще стигат до хората и в която ще градим обществена политика ", сподели още той.

Василев дефинира Има Такъв Народ и " Възраждане " като партии, които " не управляват сами личното си държание ", като даде за образец дейностите на някогашния районен министър Гроздан Караджов и свидетелствата на Елена Гунчева за координирани гласувания на ГЕРБ и " Възраждане ".

На коментара на водещата във връзка изказванията на Любомир Каримански от Има Такъв Народ, че пръв подал сигнал за схемите в лабораторията на " Евролаб 2011 ", Асен Василев отговори:

" Аз съм от Хасково - в Хасково за " Капитан Андреево " знаем, откогато аз съм роден. Няма потребност някой да ми споделя какво се случва на Капитан Андреево и да ми подава сигнал. Започнахме още в служебния кабинет с така наречен " златен мочур " на " Капитан Андреево ". Продължихме с лабораторията за надзор, където вкарахме БАБХ - и остава още един проблем с паркингите в региона. Няма неприятно да са частни, само че има доста неприятно да има пилотна полицейска кола, която да отклонява трафика на паркигна и в случай че не си влезнал, да ти вършат проблеми на границата ", сподели той.

Асен Василев предизвести, че служебният кабинет е почнал " артилерийска подготовка " за завой към орязване на бюджетни разноски и вероятно заледяване на пенсиите през 2023 година по образеца на първото държавно управление на ГЕРБ. По думите му - това се изяснява с " неверна прогноза за по-малко доходи " и съзнателно връщане към моделите на бюджетиране при Борисов, в които в края на годината остатъкът се разпределяше към " близки до властта компании ".

" През 2009 година ГЕРБ споделиха същото - доста се били вдигнали пенсиите, и стопираха да ги усилват за три години. От пенсиите не могат да крадат. Когато парите отидат при пенсионерите, не отиват във компаниите, от които 60 млн. лева се вадят в чували. Винаги в страната е стоял този въпрос - дали ще градим стопанска система от латиноамерикански вид, при която неравенствата се усилиха толкоз, че горният 1% получават повече приходи от долните 40%. Или ще градим европейска стопанска система, която влага в обучение, здравеопазеване и жителите получават по-високи приходи, с цел да движат стопанската система напред и с ползване ", сподели още Асен Василев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР