Продължаваме промяната няма да предложи проект на кабинет с премиер

...
Продължаваме промяната няма да предложи проект на кабинет с премиер
Коментари Харесай

ПП няма да предложи кабинет, ако не е сигурна в подкрепата за него

" Продължаваме промяната " няма да предложи план на кабинет с министър председател Асен Василев, в случай че в четвъртък вечер няма убеденост, че е обезпечена нужната поддръжка за него в Народното събрание. Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер пред bTV.

От думите му се разбра, че към момента не доближават 6 депутатски гласа. Простата аритметика сочи, че с изключение на депутатите от Политическа партия, Българска социалистическа партия и " Демократична България ", които са общо 109, към този момент са сигурни и гласовете на шестимата самостоятелни, които се отделиха от " ИТН ".

Лорер посочи, че за поста министър на финансите има няколко разновидността, само че имена и състав на кабинета няма да се разискват обществено, до момента в който поддръжката не е обезпечена.

Според министъра в оставка досегашният министър председател Кирил Петков би трябвало да остане в държавното управление. " За него има редица вероятни функции, като претендентът за министър председател Асен Василев ще реши коя от тях да му предложи ", изясни Лорер.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР