Продължаваме промяната няма да подкрепи кандидатурата на Любомир Каримански за

...
Продължаваме промяната няма да подкрепи кандидатурата на Любомир Каримански за
Коментари Харесай

Петков: Продължаваме промяната няма да подкрепи Каримански за шеф БНБ

" Продължаваме промяната " няма да поддържа кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка. Това заяви министър председателят Кирил Петков пред медиите в Министерския съвет.

Малко по-рано през днешния ден ръководителя на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров съобщи, че ще изтегли номинацията си за шеф на Българска народна банка.

" Андрей Гюров не може да си разреши да взе участие в избор, който поради разединение в ръководещата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той не желае борбата за Българска народна банка да бъде спирачка за най-важните законодателни дейности, които предстоят в идващите дни, като закриването на спецправосъдието и промени в Закона за правосъдната власт ", добави Петков.

Според премиера няма спънка актуалният гуверньор на Българска народна банка да остане на поста си до сливане на обединението към общ претендент.

" Не бива да се позволява битката за постове да взима превес пред същинските цели на държавното управление ", сподели още министър-председателят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР