Продължаваме промяната настоява да се определи коефициент на зависимост между

...
Продължаваме промяната настоява да се определи коефициент на зависимост между
Коментари Харесай

Дават ви на НАП, ако теглите 10 хиляди лева от банката

" Продължаваме промяната " упорства да се дефинира коефициент на взаимозависимост сред междинната работна заплата и оптималния застрахователен предел от 2.3 и той да се приложи още идната година, което ще го увеличи с 450 лева до 3450 лева Това се разбра от изявление на Асен Василев пред Би Ти Ви, съобщи Дневник.

Отново акцентира, че трета поредна година прагът остава 3 хиляди лева, а в същото време междинната работна заплата се е повишила. Напомни позицията на политическата си групировка, че предлаганият предел е най-ниският от въвеждането на оптималния застрахователен приход и че предлаганото съответствие подсигурява сигурност за 4 година напред и изясненост по какъв начин ще се образува и отсега нататък.

Посочи, че тази стъпка няма да усили сивия бранш, тъй като хората с приходи над 3 хиляди лева няма да стартират да ги укриват. Допълни, че при въвеждането на този коефициент спомагателните доходи ще са в границите на 100 млн. лева при 500 млн. лева към края на ноември вследствие на по-добрата работа на приходната администрация и прекъсването на течове в страната.

На този декор тези 100 млн. лева не са някакъв голям запас за доста спомагателни политики, само че вършим това, тъй като е почтено по отношение на всички други. " Да не го създадем, значи понижение на данъчната тежест при най-високите заплати - при растяща инфлация и растеж на междинната заплата. Това значи понижаване на налозите за тази група ", изясни Василев.

Анализира, че повдигането на минималната работна заплата, което бе контрактувано при договарянията в бъдещата коалиция, също ще повлияе на бизнеса, който дава такива заплати и ще увеличи разноските му. " Всички би трябвало да могат да носят идентична тежест. И желаеме като сигнал да изпратим това, че няма богата страна с ниски заплати. Ако някой вложител поради 50-100 лева на месец на служащ би напуснал страната, по-добре да не е в страната ", заключи Василев.

Ще има смяна в заплатите на шефовете на държавни лечебни заведения, като те ще бъдат обвързани с минималната, която се дава в здравното заведение, което управляват. Ако най-ниската заплата на санитар е 1000 лева да вземем за пример, то тогава шефът на болничното заведение ще взема 10 000-15 000 лв.. Ако желае заплата от 100 000 лв., ще би трябвало да даде 10 000 на санитаря, уточни Василев.

" Прие се да има доста засилени санкции и криминализиране на заплащането в плик. Когато се тегли заем над 10 хиляди лв. да се праща незабавно към Национална агенция за приходите ”,. Това сподели Асен Василев от “Продължаваме смяната ” в “120 минути ” по bTV.

“Банките не подават такава информация в действително време към Национална агенция за приходите. Искаме това да се случва в действително време и да се отреагира незабавно. Ако забележим, че има компании, които всеки петък теглят по 50 хиляди лв., това дава явен сигнал, че там стават нерегламентирани заплащания. Там приехме ограничаване, в случай че касата не излиза с 5 лева да не се поставя санкция. Да се усилят ваучерите. Малките компании може да не заплащат кеш, а да заплащат с ваучери ”, сподели той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР