Продължаваме промяната“ настоя за промени в службите, обвързвайки ги със

...
Продължаваме промяната“ настоя за промени в службите, обвързвайки ги със
Коментари Харесай

ПП видя желание на президента да няма редовно правителство и настоя за промени в службите

„ Продължаваме промяната “ настоя за промени в службите, обвързвайки ги със спекулации, зад които стои желанието на президента да няма постоянно държавно управление.  „ Не разясняваме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма постоянно държавно управление, с цел да се върнат " служебните " схеми, недосегаеми поради контрола върху службите за сигурност. “ Това се споделя в публична позиция на " Продължаваме промяната ". " Напомняме, че към момента основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на ДАНС са назначения на служебното държавно управление и с подписа на президента Радев. От Политическа партия сме безапелационни, че смяна в службите е наложителна и ще работим, до момента в който не я реализираме ", пишат още от партията в позицията си.

За нужда от смяна в службите пръв заприказва още през вчерашния ден съпредседателят на Политическа партия и на обединението ПП-ДБ Кирил Петков в коментар във връзка показното ликвидиране на Алексей Петров. " Службите би трябвало да стартират да работят дейно. Националната сигурност не може да остане единствено като заглавие на една от тях, а да бъде съществена задача и приоритет. Време е за незабавни и дълбоки промени ", написа той в пост във Facebook.

Междувременно представител на Еврокомисията акцентира, че убийството на Алексей Петров не би трябвало да се смесва с приемането на България в Шенген, което има своя траектория и ясни правила. Говорителят на комисията Анита Хипер отговори на въпрос по какъв начин този случай ще повлияе върху присъединението на страната ни към пространството за свободно придвижване. Засега несъгласие постановат две страни-членки - Нидерландия и Австрия. Нидерландия показва като претекст проведената престъпност и корупцията у нас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР