Продължаваме Промяната категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това

...
Продължаваме Промяната категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ще дадем всичките си 53 гласа против правителство на Габровски

" Продължаваме Промяната " изрично няма да поддържат проектокабинета на ГЕРБ. Това съобщи в " Панорама " зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Една от тезите, които се стартират, с цел да мине държавното управление на Габровски в Народно събрание е, в случай че кворумът е по-нисък, уточни Минчев. Това обаче би означавало скрита поддръжка, поради което Политическа партия ще влязат в зала и всичките им 53 депутати ще гласоподават срещу, уточни той.

" Това нито е израз на желанието на Политическа партия да отиде на предварителни избори, нито е демонстрация на пренебрежение към проф. Габровски, който е един изявен експерт от уважавана специалност. Проф. Габрвоки в последна сметка е кандидат-премиер на ГЕРБ, като Политическа партия ясно сме декларирали, че няма по какъв начин да даде поддръжка за държавно управление с мандата на ГЕРБ ".

На въпрос ще предложат ли Политическа партия кабинет с втория мандат, Минчев съобщи, че ще положат старания, само че имат потребност от ясни гаранции, държавно управление на малцинството на Политическа партия и Демократична България ще може да работи.

" Към момента стъпката с Изборния кодекс не беше почетена от политическите сили. Разбира се, има и финален късмет, в случай че президентът наложи несъгласие върху кодекса и измененията се върнат в пленарна зала. Надявам се президентът да откри юридическите и политическите причини да наложи несъгласие ".

Разривът сред Политическа партия и Българска социалистическа партия е точно по отношение на изборните правила, напомни Никола Минчев.

" Важно е да се каже, че Българска социалистическа партия извървя веднъж, при който на 180 градуса промени мнението си а машините, тъй като това беше една от политически сили която при започване на 2021 гласоподава за всеобщата приложимост на амшните и година и половина по-късно гласоподава дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да бъдат отстранени машините

Минчев изрази благосклонност към Явор Божанков и позициите му за военната помощ за Украйна и изборните правила. Уточни, че след изключването му от ПГ на Българска социалистическа партия той става самостоятелен народен представител и Политическа партия няма по какъв начин да го поканят да се причисли към тях.

Вярно е, че Кирил Петков и Асен Василев набраха известност по време на първия длъжностен кабинет на президента Радев, само че Политическа партия в никакъв случай не е била президентска партия, съобщи Никола Минчев.

" Не е обикновено и за мен персонално е безусловно недопустимо президентът или който и да е политик да квалифицира по този начин цяла политическа партия. Една политическа партия не са единствено политиците - това са всички български жители, които виждат реализацията на своите хрумвания посредством тази партия. От тази позиция президентът когато назовава по този метод Политическа партия, това се отразява и на българските гласоподаватели, които са ни подкрепили ", сподели той.

На въпрос дали Политическа партия и Демократична България ще повдигнат общ претендент за кмет на София, зам.-председателят на Народно събрание съобщи, е това е най-хубавият вид.

" И освен за София, а за един оптимално необятен набор от градове - да обединим старания и да дадем на демократичната общост най-хубавия вид за ремонт на модела ГЕРБ в локалната власт. Това обаче е един дълъг развой, който сега тече и не сме стигнали до контретни имена. При всички положения това е пътят ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР