Продължаваме промяната иска служебният кабинет да внесе предложение за бюджет

...
Продължаваме промяната иска служебният кабинет да внесе предложение за бюджет
Коментари Харесай

ПП представя и на социалистите 16-те си мерки

" Продължаваме промяната " желае служебният кабинет да внесе предложение за бюджет за идната година . Това стана ясно от коментара пред News.bg на народния представител от Политическа партия Искрен Арабаджиев .

На утрешната среща с левицата по тематиката за бюджета групировката на Кирил Петков ще упорства за 16-те ограничения, които показаха и на диалозите с ГЕРБ.
 ГЕРБ и Политическа партия отхвърлят коалиция, само че седнаха дружно да считат парите
ГЕРБ и Политическа партия отхвърлят коалиция, само че седнаха дружно да считат парите

Кирил Петков категорично удостовери, че това не е поддръжка за първи мандат

От Политическа партия имат и подробни планове какъв брой ще костват обществените ограничения, които оферират. 2,2 милиарда лв. са разноските за увеличените пенсии от тази година. Нужните средства за растеж на пенсиите от 1 януари с 10% са в размер на 1,63 милиарда лв.. Още 890 милиона лв. ще трябват за нов растеж на приходите на пенсионерите от 1 април с още 10%. 1 милиард лв. ще трябват, съгласно Политическа партия за други здравни и обществени заплащания.

750 милиона лв. ще трябват на бюджета за растеж на минималната заплата от 710 лв. на 860 лв.. 200 милиона лв. ще коства 50% растеж на данъчните облекчения за деца. От Политическа партия възнамеряват да се резервира цената на природния газ . Общо 8,86 милиарда лв. в допълнение ще костват тези ограничения в бюджета за 2023 година.

Показахме какъв брой неверни са прогнозите на Министерството на финансите , с които се плашат хората, акцентира Искрен Арабаджиев. Заради сериозната инфлация и стопански растеж, Брутният вътрешен продукт на страната ще нарасне номинално от 139 за 2021 до 165 милиарда лв., а за 2023 година предвиждаме да стигне до 181 милиарда лв., разясни депутатът. Това усилва рекордно и данъчните приходи, което разрешава да финансираме всички ограничения за подкрепяне на хората и бизнеса и в същото време да задържим недостига под 3%, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР