"Продължаваме промяната" има нужда от своето време, за да реши

...
"Продължаваме промяната" има нужда от своето време, за да реши
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Няколко закони чакат на нисък старт в Министерски съвет

"Продължаваме смяната " има потребност от своето време, с цел да реши дали да се яви на изборите независимо или в обединяване с "Демократична България " и това е обикновено. "

Това разяснява в "Денят стартира с Георги Любенов " по министърът на електронното ръководство в оставка Божидар Божанов, който е и член на "Демократична България ". Той добави, че чака до седмица-две да има решение по въпроса.

"Политическата обстановка е комплицирана. В този парламент видяхме, че е мъчно да се събират болшинства. В идващия парламент няма да е по-лесно. Затова взехме решение да сложим на масата тезата, че едно предизборно обединяване има повече късмет да реши този пъзел. Дали разполагаме с цялата информация? Не - имаме някакви данни, въз основата на които вършим изводи, само че пък "Продължаваме смяната " имат потребност от своето време да вземат своето решение, което е обикновено. Ще изчакаме седмица, може би две, с цел да забележим. ", сподели той.

Божанков добави, че по геополитически тематики "Демократична България " е най-близо до "Продължаваме смяната " от целия политически набор у нас.

В коментар за апела на Николай Хаджигенов от "Ние идваме " за по-широка предизборна коалиция Божанов съобщи, че не може да даде умозаключение, преди въпросът да бъде разискван на всички равнища.

Той разяснява и изтеклия запис от съвещанието на ПГ на "Демократична България ", който стана мотив за раздробяване на договарянията за образуване на кабинет с третия мандат:

"Хората видяха, че не приказваме вътрешно нищо по-различно от това, което приказваме обществено. Да, може би малко по-малко описателни думи използваме, когато приказваме обществено, само че тезите ни са едни и същи. Не считам, че има някаква кой знае каква драма с този запис. "

До началото на идната година електронната идентификация се чака да проработи без значение кой е министър на електронното ръководство, сподели Божидар Божанов. Процесът се забавя с към два месеца поради предварителните избори, които ще натоварят в допълнение "Информационно обслужване ", добави той.

Напълно подготвени са и няколко законопроекта, като този за отпадането на синия ваучър, които облекчават административното обслужване на жителите, добави той. Дали ще влязат в действие обаче, зависи от идващото ръководство.

"Законите са подготвени, чакат на невисок старт в Министерски съвет. Ако имаше парламент, щяха да бъдат признати. ", сподели Божанов.

Той увери че са взети ограничения за отбрана на персоналните данни при потреблението на електронни медицински посоки.

А свършеното от министерското кресло заключи по този начин:

"Човек не може в никакъв случай да е изцяло удовлетворен от това, което е приключил. Винаги желае и още. Дали дремя умерено - направихме толкоз доста за киберсигурността през последните 6 месеца, че съм доста по-спокоен, в сравнение с преди този момент. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР