„Продължаваме промяната“ и другите партии бяха неподготвени по отношение на ...

„Продължаваме промяната“ и другите партии бяха неподготвени по отношение на

Николай Денков: „Продължаваме промяната“ и другите партии бяха неподготвени за консултациите

„ Продължаваме промяната “ и другите партии бяха неподготвени във връзка с прелиминарен диалог вътре в управлението на обособените партии, след това в обединението, с цел да отидат на консултация при президента Румен Радев, сподели в утринния блок на BTV „ Тази заран “ министърът на образованието в оставка Николай Денков. По думите му часът за консултациите е бил обявен в неделя вечерта и до 13 ч. на идващия ден е било невероятно да се проведат диалози.Едни съдържателни съвещания изискват партиите да излязат с предварителна подготовка. Другото е отблъскване на номера, сподели Денков. Той добави, че няма по какъв начин без диалози вътре в обединението да отидат представители при президента за приемане на мандат и да кажат „ ето това ще е министър председателят “.

Относно неразбирателството сред позицията на Българска социалистическа партия и тази на кабинета за политиката на Москва у нас, Денков разяснява, че левицата постоянно е заемала рационална позиция.

Те споделят къде има проблем, само че не слагат ултиматуми за разлика от други партии, които счупиха обединението. Едно е да изразяваш мнение, друго е да поставяш ултиматуми, споделя Денков.

Той добави, че при договаряния сред партиите е значимо да се отчетат гледните точки на всички участници и да се откри общо решение.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg