Продължаваме промяната“ и Демократична България“ умуват дали да се явят

...
Продължаваме промяната“ и Демократична България“ умуват дали да се явят
Коментари Харесай

Промяната и ДБ умуват дали 2 плюс 2 може да е равно на 5

" Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ умуват дали да се явят с обща листа на предварителните парламентарни избори на 2 април. Преговорите не престават, на масата са плюсовете и минусите и вероятните клопки пред обединението. Основният въпрос е дали постоянно две плюс две е равно на четири.

Целта на общото явяване е повече гласове от тези, които може да събере ГЕРБ и победа на изборите. Ако две и две постоянно е равно на четири и резултатите от 2 октомври  се повторят, тогава  обединението Политическа партия – Демократична България ще има  27,45  % от гласовете – 20,20 от Политическа партия и 7,47 от Демократична България.  И може да е задоволително за изборна победа, в случай че ГЕРБ задържи на 25, 33 – резултатът от октомври. Новата коалиция ще има в 49-ото Народно заседание към 73 народни представители – колкото и в този момент – 53 от Политическа партия и 20 от Демократична България. Резултатът подсигурява успеха, само че не дава никакво преимущество на спечелилите – не доближават 48 гласа за болшинство.  Така Политическа партия и Демократична България ще се озоват в ситуацията на ГЕРБ в настоящия парламент.

По-различно като проценти е ситуацията в Пловдив. Сумарно новата коалиция би получила в града 34,71 % - октомврийските резултати, против 26,22 на ГЕРБ. " Промяната “ и ДБ  имат в този момент  четирима депутати. При новия резултат могат да прибавят още един.

И всичко това, в случай че две плюс две е равно на четири. Но механичният общ брой при избори в никакъв случай не е обезпечен, в противен случай. Бомби ще гърмят при редене на листите, а и не всеки симпатизант на Демократична България е податлив да даде глас за Политическа партия, както и противоположното.

Затова договарянията сред " Промяната “ и хората на Христо Иванов са комплицирани. Защото може да се окаже, че две и две е равно на три. Ако въпреки всичко стигнат до съгласие за общо явяване, значи, че се надяват на най-оптимистичния вид – две и две е равно на пет. В противоположен случай упражнението ще остане в политическата ни история като несполучлив опит за обезчестяване на математиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР