Продължаваме промяната и Демократична България ще опитат да сформират кабинет

...
Продължаваме промяната и Демократична България ще опитат да сформират кабинет
Коментари Харесай

ПП и ДБ ще опитат да управляват с правителство на малцинството при втория мандат

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще опитат да образуват кабинет на малцинството при втория мандат, оповестиха водачите на двете обединения пред медиите в Народното събрание. Те още веднъж потвърдиха " отхвърляме да подкрепим първия мандат " и приканиха президентът Румен Радев да се забърза и с процедурата по връчването на мандатите, тъй като досега нямало резултат от консултациите.

" България стои в политически вакуум. Тук сме дружно - Политическа партия и Демократична България, с цел да кажем, че не може да продължаваме по този метод. Българският народ чака проект, визия, държавно управление. Имаме подготвеност, в случай че вторият мандат пристигна при нас, дружно да работим за образуването на държавно управление на малцинството с ясна визия, ясна тактика, явен проект, като би трябвало да има и избрани гаранции, които Народното събрание да покаже, че е кадърен да работи в подобен формат ", съобщи Кирил Петков. " Два месеца ние не чухме нито един работещ проект, нито едно работещо предложение. Ние имаме явен проект, ясна визия ", сподели още той.

Според съпредседателя на Политическа партия Асен Василев законовите измерения на този проект можело да бъдат признати до Коледа. Той беше безапелационен, че първо те би трябвало да бъдат гласувани, а по-късно би трябвало да се подходи към съставянето на държавно управление.

" При добра организация и предпочитание за работа. Голямата част от текстовете към този момент са входирани. ", добави той, като даде за образец признатите на 18-часовото съвещание на правната комисия ремонти в изборния кодекс.

" Консултациите виждам до какъв резултат доведоха досега, тъкмо нулев. Герб носят отговорността, защото те са импотентни да сформират кабинет. Ние не сме видели те какво оферират. Президентът би трябвало да се забърза с мандатите, с цел да излезем от това безвремие към този момент втори месец ", разяснява Асен Василев. Попитан какво ще получат ГЕРБ от това, че поддържат законодателния проект на Политическа партия и Демократична България, Василев отсече: " Краткият отговор е " не ", дългият отговор е " не ", а Кирил Петков добави, че всички в Народното събрание би трябвало да работят " ползу роду ".

" Да забележим дали можем да изработим формула. Ако в действителност успеем да стигнем до такава формула, към този момент ще зависи от Народното събрание дали ще може да одобри тези законодателни дейности, да преодолеем този вътрешен голям проблем на държавни управления на малцинствата. Това е извънредно сложна задача, само че няма да се окаже невъзможна поради липса на наша отговорност ", съобщи от своя страна и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР