Продължаваме промяната - Демократична България внесе в деловодството на парламента

...
Продължаваме промяната - Демократична България внесе в деловодството на парламента
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесоха искане за комисия за полицейско насилие срещу протестиращите запалянковци

" Продължаваме промяната - Демократична България " внесе в деловодството на Народното събрание план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и събитията, свързани с непозволената приложимост на мощ от страна на Министерство на вътрешните работи против протестиращи жители, осъществени на 16 ноември 2023 година
Прочетете още
Вносители са Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов. Ден по-рано за такава комисия се разгласи министър председателят Николай Денков.

Проекторешението планува комисията да се сътвори за период от един месец и да се състои от 18 народни представители, определени на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група.

Временната комисия ще открива всички обстоятелства и условия, довели до ескалиране на напрежението и конфликтите сред органите на Министерство на вътрешните работи и протестиращите жители, както и дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Комисията би трябвало да изготви отчет за резултатите от работата си и откритите обстоятелства и условия за дейностите и бездействията на виновните лица, се показва в проекторешението.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР