Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София са в

...
Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София са в
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Денков и Габриел трябва сами да решат кой ще е външен министър след ротацията

" Продължаваме Промяната " - " Демократична България " - " Спаси София " са в капан през цялото време, защото нямаме 31 съветници в Столичния общински съвет и това е извънредно огромно предизвикателство за нас. Но това, което се случва през последните дни, роди се ново опозиционно болшинство, тъй като от сякаш опозицията, съумя да се събере и да генерира нещо, което никой не беше очаквал - това разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

" Нашият апел през цялото време беше - да, мъчно е, не се харесваме, както и в Народното събрание, тук няма някаква загадка. И в Народното събрание не се харесваме изключително, и в СОС не се харесваме. Ако мислите, че в сглобката или отвън сглобката някой се харесва с някой различен, само че и в Народното събрание, и в СОС, обстановката отразява публичните настроения. Нищо друго от това, което имаме в обществото ", акцентира Мирчев.
Според него, разликата е, че в СОС е доста мъчно е да се създадат нови избори:

" Докато имахме 5 пъти избори за 2 години, които не доведоха до кой знае какво, в СОС това е доста по-трудно да се случи. Възможно е и има варианти за това, само че софиянци гласоподаваха за това да се разгради този остарял модел и те гласоподаваха за хора, които би трябвало да приведат София напред. "
Ивайло Мирчев изрази вяра, че разсъдъкът в СОС ще надделее, с цел да проработи той и да се случат нужните промени. Той добави, че едни нови избори не са излаз и това се е потвърдило, и изрази подозрение, че нещо би се трансформирало.

По отношение на разногласието кой да поеме външно министерство след ротацията, Мирчев сподели, че това би трябвало да се реши сред Мария Габриел и Николай Денков, защото те работят доста добре в екип.

" Те са страховит екип двамата и имат страхотни резултати. Нека да ги оставим те да решат този въпрос. Те би трябвало да дадат вътрешна оценка на министрите, тази оценка би трябвало да пристигна в Народното събрание и Народното събрание да си вземе личните си решения. само че най-добре да оставим тази тематика на тях и откакто те го решат този проблем, Народното събрание да гласоподава ", разясни Ивайло Мирчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР