Продължаваме промяната - Демократична България са с нагласа да предложат

...
Продължаваме промяната - Демократична България са с нагласа да предложат
Коментари Харесай

След първата лидерска среща - има ли развитие в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

" Продължаваме промяната - Демократична България " са с настройка да предложат проектокабинет авансово, както желаеха от ГЕРБ -СДС, само че не са подготвени с имена. Останалите парламентарни групи са подготвени за срещи с ГЕРБ-СДС, в случай че бъдат поканени. Това стана ясно от днешните мнения на политиците след вчерашната първа лидерска среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

От ГЕРБ-СДС отхвърлиха да разясняват дали диалозите с ПП-ДБ не престават. Нови публични срещи не са планувани.

От ПП-ДБ потвърдиха през днешния ден, че ще сформират управническа стратегия. Готови са авансово да предложат собствен кабинет, само че на този стадий не са предложили имена.

Въпрос на публицисти: " Ще предложите ли състав на Министерски съвет? "

Николай Денков, ПП-ДБ: " Нека, първо, да минем и през разискване на коалацията вътре. Има и плюсове, и минуси и в двата разновидността, тъй че има настройка, че може и да предложим по този начин, както беше разисквано през вчерашния ден. Но няма никаква подготвеност сега да се разискват имена ".

От " Възраждане " са скептици за образуването на държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ": " Видях обезсърчение и изтощение в очертаващата се патерица на ГЕРБ - Политическа партия и Демократична България, тъй като се вижда очеизвадно, че те са сложени в доста тежка невъзможност от личните си гласоподаватели. Аз, в случай че съм на тяхно място, ще поддържа гласоподавателите си, а няма да поддържа ГЕРБ, тъй като техните гласоподаватели не желаят държавно управление с ГЕРБ ".

Движение за права и свободи разчетоха вчерашната лидерска среща като диалог, само че не и като разговор и потвърдиха тезата си, че са в съпротива.

Мустафа Карадйъ, ръководител на Движение за права и свободи: " Съвсем скоро беше Рамазан Байрама, празникът на покаянието и опрощението. Вчера чухме на диалозите, диалози сред жертви и палачи, чухме изказвания, че са си дали прошка, само че не видяхме господин Рашков на тази среща ".

Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ще отидат на лидерска среща, в случай че бъдат поканени.

Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: " Вече знаете отговора. Ако ни поканят, ще участваме ".

Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ: " Ако ни поканят, ще участваме. Инициативата по какъв начин постъпва с първия мандат, е на партията, която е получила първия мандат ".

Още детайлности вижте в директното включване на Десислава Маркова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР