Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) няма да търгуват подкрепа от ГЕРБ,

...
Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) няма да търгуват подкрепа от ГЕРБ,
Коментари Харесай

ПП-ДБ не са склонни да включат министри от ГЕРБ в проектокабинета си, за да получат подкрепа от Борисов

" Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) няма да търгуват поддръжка от ГЕРБ, като включат политически фигури от партията на Бойко Борисов в своя проектокабинет. Това стана ясно от думите на съпредседателя на новата коалиция Кирил Петков в изявление за bTV.

По-рано във вторник от ПП-ДБ показаха за втория мандат, отпред на който е акад. Николай Денков като предложение за министър председател. Минути по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов им и сподели, че възможният постоянен кабинет би трябвало да е общ сред двете най-големи парламентарни групи и в него да има и министри от ГЕРБ.

" Подкрепа за кабинет не би трябвало да бъде основана на вкарани хора в него, а на политики...Не сме подготвени да търгуваме поддръжка за места в кабинет. Акад. Денков би трябвало да има свободата да избира ", съобщи Петков.

Tой изясни своето неявяване и това на останалите водачи от ПП-ДБ в състава на оферти кабинет с това, че обединението е желала да покаже, че прави оценка " какъв брой комплицирана е политическата обстановка и по едно и също време с това дадохме независимост на Денков да избере екип ".

Единственият водач на ПП-ДБ, който е в формалния лист с имената на кандидат-министрите, е Асен Василев. По думите на Петков, той е препоръчан за финансов министър, тъй като е най-хубавият специалист по тази тематика.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " изясни и друго неявяване - това на претенденти от " Демократична България ". Петков отговори, че всяка една от партиите е дала мандат на Николай Денков да дефинира самичък екипа си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР