Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) има управленска програма и състав и

...
Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) има управленска програма и състав и
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще предложи кабинет на малцинството, ако ГЕРБ се провали с първия мандат

" Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) има управническа стратегия и състав и е подготвена да предложи кабинет на малцинството, в случай че опитите на ГЕРБ за сформиране на държавно управление се провалят. Това стана ясно от думите на депутата от обединението Настимир Ананиев.

Във вторник водачите на ПП-ДБ публично оповестиха, че няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ с кандидат-премиер Мария Габриел макар повторните вътрешни договаряния. Вместо това партиите от обединението ще стартират свои лични съвещания с останалите партии в Народното събрание, а в този момент излиза наяве, че формулата, която ще търсят, е кабинет на малцинството.

В изявление пред " Нова телевизия " Ананиев сподели, че една от аргументите да не поддържат държавното управление на ГЕРБ е претендентът им Мария Габриел, която е партийно лице. Той сподели, че не вижда вид, в който тя участва в възможния предстоящ кабинет с техен мандат. Те обаче ще търсят поддръжката на първата политическа мощ.

Депутатът от ПП-ДБ разяснява и сагата, която се развива към прокуратурата. Той дефинира като " притеснителни " изказванията на заместител основния прокурор Борислав Сарафов за въздействието на политиците в правосъдната власт.

" Най-притеснително е, че зам.-главният прокурор сподели, че има шантаж на политици. С една дума, с цел да те шантажират, значи те държат с нещо. С папки, които седят на трупчета ", сподели Ананиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР