“Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) е готова да чуе

...
“Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) е готова да чуе
Коментари Харесай

ПП-ДБ е готова да обсъжда с ГЕРБ управленска програма, но не и да промени проектокабинета си

“Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ) е подготвена да чуе рекомендации от ГЕРБ за управническа стратегия. Това сподели един от водачите на обединението Кирил Петков в събота пред. Формацията обаче няма да промени състава на проектокабинета, който показа по-рано през седмицата.

ПП-ДБ показа план за състав на държавно управление с претендент за министър председател Николай Денков, откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска това на лидерска среща. Впоследствие Борисов подлага на критика оферти състав на кабинет и. След това партията партии в Народното събрание - “Възраждане ”, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

По думите на Петков пред ГЕРБ има три разновидността - да сформира държавно управление с поддръжка от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, да насочи страната към нови предварителни избори или да поддържа кабинета, препоръчан от ПП-ДБ.

“Могат да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, само че те ще изискат нещо тежко от Борисов. Всички знаем за ползите им в енергетиката. ГЕРБ могат да желаят помощ и от Корнелия Нинова, която пък ще им каже, че не желае нито един патрон да отиде в Украйна. Сигурно и в земеделието ще има условия ”, сподели Петков в събота.

“Третият избор е този, който ние предложихме. Ние по тази причина толкоз рано сложихме всички карти на масата - с цел да го улесним ”, добави той.

ГЕРБ-СДС е първа мощ след изборите на 2 април и ще получи първия мандат за сформиране на държавно управление. ПП-ДБ е втора мощ и ще получи мандат за кабинет единствено в случай че ГЕРБ не сформира държавно управление. Коалицията взе решение да не поддържа кабинет с мандата или присъединяване на ГЕРБ. След изборите обаче двете обединения започнаха диалози за обща законодателна стратегия, а по-късно заговориха и за държавно управление.

ГЕРБ изиска от ПП-ДБ да предложи състав на кабинет, с цел да реши дали да го поддържа. Коалицията го направи. Впоследствие партията на Бойко Борисов подлага на критика както оферти състав на кабинет, по този начин и програмата на ПП-ДБ, и отхвърли да договаря с обединението.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР