Продължаваме промяната-Демократична България е поискала смяна на вътрешния министър Калин

...
Продължаваме промяната-Демократична България е поискала смяна на вътрешния министър Калин
Коментари Харесай

ПП-ДБ поискали смяна вътрешния министър Калин Стоянов и това окончателно взривило преговорите с ГЕРБ

" Продължаваме промяната-Демократична България " е поискала промяна на вътрешния министър Калин Стоянов. Това разгласи Мария Габриел, откакто на изключителния брифинг заяви, че ще подава в Народното събрание решението си да не бъде определена за министър председател.
" В момента, в който дадохме поръчка, че можем да отстъпим за Министерството на защитата и Министерството на енергетиката, бе поискана промяна и в Министерството на вътрешните работи ", изясни тя.

 

Така Мария Габриел удостовери информация на Епицентър.бг от през вчерашния ден, че съпредседателят на Демократична България Христо Иванов бил изрично срещу оставането на Калин Стоянов отпред на Министерство на вътрешните работи.  За поста вътрешен министър Иванов желал да постави Ивелина Дундакова, сегашен зам.-вътрешен министър, правилен кадър на Демократична България, което провокирало неодобрение от страна на ГЕРБ и в действителност дефинитивно взривило договарянията. 

Борисов бил подготвен да отстъпи даже за Тагарев, само че претенциите на Петков и Иванов преляло чашата на търпенвието му.

Христо Иванов желал да разшири периметъра на въздействието си в структурите на службите, прокуратурата и КПКОНПИ и безусловно " извивал ръце " на Борисов с нови и нови претенции за назначения по етажите на силовата власт.

 

Вече е известно, че Христо Иваноов поставил името на арбитър Йонко Грозев като предстоящ основен прокурор на масата на договарянията с ГЕРБ-СДС в настойчивите му опити  за преодоляване на прокуратурата.

Към това се прибавя и настояването му той да дефинира кой да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ.

 

Кирил Петков пък неотменно говорел единствено за промяната на управленията на службите и по този начин договарянията непрестанно зацикляли.

 

Асен Василев не е поднесъл опрощение на Мария Габриел, само че пък упорито желал да постави собствен човек в ОДП Хасково.

 

Деница Сачева посочи през днешния ден, че точно борбата на " Продължаваме промяната " за власт и постове е " взривила " договарянията за сформиране на държавно управление.

 

" Този политически рекет, извършен по отношение на нашата партия, е извънредно време да бъде прекратен ", уточни тя.

 

" Това, което взриви договарянията и докара до този край, е битката на Политическа партия за власт и постове. Парламентарната група на ГЕРБ стои твърдо зад Мария Габриел. Този политически рекет против нашата партия, симпатизанти и група е извънредно време да бъде прекратен “, посочи яростно Теменужка Петкова, също част от преговорния екип.

 

Не бива да се вторачваме в постове и министерства, а в метода, по който това се случва. Идва миг, в който всяка от двете страни с настояванията заставата зад тях, а не сделката да се оказва предпоследна, внимателно разкри Габриел какво в действителност е взривило договарянията.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР