Продължаваме промяната - Демократична България е формацията от последния парламент,

...
Продължаваме промяната - Демократична България е формацията от последния парламент,
Коментари Харесай

За кого гласуваха днес избирателите в сравнение с април 2023 г.?

Продължаваме смяната - Демократична България " е групировката от последния парламент, за която минимум хора са повторили гласа си по отношение на изборите през април 2023 година, демонстрират данните на " Алфа Рисърч " за гласуването за бъдещия парламент. 79% от подкрепилите обединението тогава, дали своят вот и през днешния ден, са подкрепили групировката, 6% са дали своят вот за други партии, 4% са се преориентирали към ГЕРБ, 3% към " Възраждане ", и по 2% към Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Величие " и " Синя България ".

Вижте графиката:


Сходно разколебаване има и измежду гласувалите преди година за Българска социалистическа партия и " ИТН ", като надлежно 80 и 81% са повторили вота си.

По-лоялни са електоратите на " Възраждане " и ГЕРБ с дали своят вот надлежно 87 и 89%, а най-верни са гласувалите за Движение за права и свободи, като 93% са повторили вота си. 

Партия " Величие ", която се обрисува като изненадата на тези избори, получава най-голяма поддръжка от дали своят вот преди за " Възраждане " и " ИТН ", а към " Синя България " са се пренасочили минимална част от електоратите на " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ, написа Дневник.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР