Продължаваме Промяната, БСП и Демократична България приеха предложената управленска програма,

...
Продължаваме Промяната, БСП и Демократична България приеха предложената управленска програма,
Коментари Харесай

Асен Василев: Не сме говорили за персонален състав на правителството

" Продължаваме Промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " одобриха препоръчаната управническа стратегия, само че към момента не са обсъждали състава на държавното управление. Това споделиха водачите в обединението след договарянията, извършени в Министерството на финансите.

В срещата участваха Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Атанас Атанасов и народни представители.

“Все още не сме коментирали личен състав на държавното управление, нито структура”, сподели Асен Василев. “Това е формалният документ, към който се убедихме. Програмата планува Бойко Рашков да е ръководител на КПКОНПИ”, добави той. С това публично Василев потръврди, че Рашков няма да бъде вътрешен министър в идващ кабинет.

Думите му удостовери и министър-председателят в оставка Кирил Петков.

“Когато идеята “България” е водеща и знаем какъв брой би изгубила страната ни, показахме диалогичност. В идващите 6 месеца имаме толкоз доста милиарди, които би трябвало да влязат в българската стопанска система и толкоз доста закони, които би трябвало да бъдат признати, че нищо друго няма значение. Всеки един от нас постави България пред всичко друго”, съобщи Петков и добави: “Ако всеки един в Народно събрание има това отговорно държание, ние бихме имали правителство”.

Преди началото на договарянията от Българска социалистическа партия желаеха ремонти в текстовете. Те упорстваха в програмата да има безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, както и безвъзмездни учебници за учениците от 1 до 12 клас.

“Удовлетворени сме от това, което постигнахме във финалния вид на програмата. Продължаваме напред с вяра, че ще получим подкрепа”, съобщи Нинова.

“Има спомагателни ограничения, като кредитиране на половин рента на дребни и междинни предприятия, въвеждане на 100 хиляди лева таван за регистрация по Данък добавена стойност, както и една амбициозна стратегия в поддръжка на българските производители”, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Съпредседателят на “Демократична България” дефинира програмата като “амбициозна, само че реалистична”.

“Тя дава отговор на потребностите на българските жители. Надяваме се, че ще получим поддръжка и след тези 6 месеца хората ще усетят всичко по джоба си”, сподели Атанасов.

Той посочи, че в управническата стратегия са заложени и ограничения в региона на енергетиката и сигурността, само че отхвърли да разясни какви тъкмо са те.
ТЕМА преди 17 часа 1414 преди 19 часа 1834 преди 20 часа 763
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР