Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) върна изпълнен втория мандат

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) върна изпълнен втория мандат
Коментари Харесай

ПП-ДБ върна изпълнен мандат за правителство. Радев ще насрочи гласуване по най-бързия начин

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) върна изпълнен втория мандат за сформиране на държавно управление в понеделник. Президентът Румен Радев сподели, че „ по най-бързия метод “ ще издаде декрет, с който да предложи на Народното събрание да избере оферти кабинет.

Това се случи, откакто в петък обединението заяви, че е постигнала на държавното управление, което се чака да бъде подкрепено от двете обединения. Съгласно сделката министър председател ще бъде Николай Денков от ПП-ДБ, а след девет месеца поста ще поеме Мария Габриел от ГЕРБ, която до тогава ще бъде вицепремиер и външен министър.

„ Мисля, че всички имаме потребност от усмиряване на обстановката, с цел да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят дружно, с цел да може да се развива страната в интерес на хората и на бизнеса “, сподели Николай Денков при президента при приемането на мандата.

Преди седмица Румен Радев предложи на претендента за министър председател на ПП-ДБ за сформиране на кабинет, който съгласно него е „ дискредитиран “. Това се случи, откакто депутатът Радостин Василев разгласява запис от Национален съвет на Политическа партия, по време на който се разисква разновидността за държавно управление с поддръжката на ГЕРБ. Впоследствие Радев „ озъбеното лице на една пълзяща тирания и фанатизъм “.

Атанас Атанасов от ПП-ДБ против опита за сформиране на постоянно държавно управление от „ кохортата на президента “. Поведението на Радев при връчването на втория мандат стана мотив за отхвърлен от поста. В демонстрацията се включиха и водачи на обединението ПП-ДБ.

В понеделник Радев сподели, че „ по най-бързия метод “ ще издаде декрет, с който ще предложи на Народното събрание да гласоподава кабинета на ПП-ДБ.

„ България има потребност от институции и политици, които действително да се управляват от ползите на народа, които да работят за сигурност, за правдивост и против корупцията “, сподели още Радев. „ Които да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската ни интеграция. “
 Владислав Панев,Христо Иванов и Атанас Атанасов от Демократична България, Кирил Петков и Николай Денков от Политическа партия с президента Румен Радев
Записът на Радостин Василев стана мотив за краткотрайно прекъсване на договарянията за ръководство сред ПП-ДБ и ГЕРБ, само че след това те бяха обновени и Денков и Габриел предложиха държавно управление.

За да бъде определено, държавното управление би трябвало да събере поддръжка от най-малко 121 депутати в Народното събрание. Първите две политически сили след последните избори ГЕРБ и ПП-ДБ разполагат с общо 132-ма депутати. Досега от всички останали партии в Народното събрание - единствено Движение за права и свободи заяви, че не е решило дали да поддържа кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ. " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " оповестиха, че ще гласоподават срещу такива държавно управление.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР