Продължаваме Промяната – Демократична България“ обяви официално имената на министрите,

...
Продължаваме Промяната – Демократична България“ обяви официално имената на министрите,
Коментари Харесай

Новата коалиция представя правителство

„ Продължаваме Промяната – Демократична България “ разгласи публично имената на министрите, които влизат в проектокабинета им. Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков акцентира, че обединението ще се придържа към в началото декларираните си правила да не поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС и да не утвърди взаимен състав на кабинет с първата политическа мощ.

„ Водеща за нас е експертността. Именно по тази причина предлагаме акад. Николай Денков за министър председател “, съобщи още Петков.

„ За нас беше доста значимо да покажем отговорност във връзка с въпроса България да има ръководство, което да подсигурява рестарт на Народното събрание и да заявим промяна на правораздаването. Гласувахме доверие на акад. Денков той да сформира екип, с който е подготвен да извърши програмата. Той координира осъществяването ѝ, гледаме на него като на академик от международна класа и политик със сериозна тежест. Доказал е, че може да беседва с всички, употребява се и с нашата поддръжка “, разяснява Христо Иванов.

„ Полагаме изцяло изпитание за възобновяване на парламентарната република и работата на Народното събрание и приемането на законите, по този начин България да действа обикновено. Това вършим посредством държавно управление на неоспорим престиж, какъвто е акад. Денков “, сподели Атанас Атанасов.

Кандидатът за министър председател акад. Николай Денков акцентира, че хората би трябвало да усетят, че политиците се грижат за тях. И добави, че фокусът на работата на ПП-ДБ е върху правенето на реалистична управническа стратегия.

„ Задачата ни е извънредно тежка. В програмата ни има пет целта – същите, които обявихме и в предизборната си акция. Единствената акомодация е, че програмата бе готова за 18 месеца. Експерти от ГЕРБ-СДС също участваха в предварителното ѝ разискване “, съобщи акад. Денков.

По отношение на състава на проектокабинета задачата на ПП-ДБ била възможните бъдещи министри да са специалисти и да образуват екип, който да работи за осъществяване на управническата стратегия.

Пълен лист на кандидат-министрите:

Николай Денков – министър-председател

Асен Василев – министър на финансите и еврофондове

Ирена Димитрова – министър на външните работи

Андрей Янкулов – министър на вътрешните работи

Андрей Цеков – министър на районното развиване и благоустройството

Георги Гвоздейков – министър на превоза

проф. Генка Петрова – министър на образованието и науката

Тодор Тагарев – министър на защитата

Александър Йоловски – министър на електронното ръководство

Радослав Рибарски – министър на енергетика

Иван Кръстев – министър на труда и обществена политика

проф. Христо Даскалов – министър на земеделието

проф. Христо Хинков – министър на опазването на здравето

Милен Матеев – министър на правораздаването

Димитър Илиев – министър на младежта и спорта

Яна Генова – министър на културата

Даниел Лорер – министър на нововъведенията и растежа

Юлиан Войнов – министър на стопанската система

Гергана Кабаиванова – министър на туризма

Юлиан Попов – министър на екологията
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР