Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ са се разбрали

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ са се разбрали
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ се разбраха за „регулярни срещи“ по важни теми

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ и ГЕРБ са се разбрали връзката сред двете обединения да стане доста по-регулярна. За тази цел ще организират против всеки вторник, с цел да разискват значими въпроси от Народното събрание и други значими тематики. На тях ще присъстват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. 

Това заяви съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след извършена лидерска среща сред политическите сили, на която трябваше да стане ясно по какъв начин ще продължи ръководството сред тях. Засега представителите на ГЕРБ не са коментирали изхода от срещата. 

Ако имаме този вид регулярна връзка, шансът да излезем отвън контрола на обстановка е доста по-малък. Надяваме се на противоположното - да съберем връзката, с цел да се движат двете групи по-ясно с ясни решения за България. “

Петков не разяснява дали сред тях е реализирано единодушие за подписването на документ, които да подсигурява поддръжката и политиките на кабинета. За него упорстват от ГЕРБ.

Да, несъмнено продължава общото ръководство “, разяснява съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос.

Преди срещата той съобщи, че „ би трябвало да се подпише документ, който ясно да урежда нашите взаимни задължения. Трябва да има държавно управление, не е значимо заглавието на документа, а наличието. “

Напрежението сред ГЕРБ и ПП-ДБ се изостри предходната седмица. ПП-ДБ  напуснаха пленарната зала като предизвестие, че за тях е неприемливо „ скритото “ болшинство на ГЕРБ с Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

ПП-ДБ настояха ГЕРБ да удостовери поддръжката си за контрактуваната сред двете политически сили законодателна стратегия. Предупредиха, че в случай че това не стане, е допустимо държавното управление на Николай Денков да подаде оставка. От своя страна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска да бъде подписано детайлно съдружно съглашение. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР