Продължаваме промянат започна преговорите за съставяне на кабинет. Продължаваме промяната,

...
Продължаваме промянат започна преговорите за съставяне на кабинет. Продължаваме промяната,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Проведохме три срещи, ще преговаряме всички общо за конкретна програма

" Продължаваме промянат " стартира договарянията за сформиране на кабинет. " Продължаваме промяната ", която се чака да получи мандат за сформиране на държавно управление като първа политическа мощ, предложения през днешния ден " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " ИТН ".

Пред публицисти водачите на " Продължаваме промяната " и Демократична България обобщиха в резюме какви са главните акценти след извършения диалог.

" Имахме три срещи през днешния ден. И трите бяха доста градивни. Обсъждахме процеса на преговорния интервал ", изясни Кирил Петков.

" Ще приказваме за политики в общи събрания, не настрана и ще търсим къде са общите допирни цели, като дилемите на тези срещи са да излезем с една последна стратегия, само че и датите, в които тя би трябвало да се случи. По този метод имаме вяра, че ще има едно градивно съдружно съглашение с ясни направления по какъв начин да действаме, добави Петков.

Всички диалози бяха доста градивни. Хубавата вест за всички гласоподаватели е, че всяка една от партии осъзнава какъв брой е значимо да имаме държавно управление, акцентира Петков.

Всичко ще бъде общо, няма да преговаряме настрана, безапелационен е Петков.

Нямаме основни разлики с упования мандатоносител от Политическа партия, изясни съпредседателят на Демократична България в оставка Христо Иванов.

Мисля, че този път всички са решени да има държавно управление, мисля че това е най-важното. Не сме говорили за никакви имена - с изключение на за едно: Гешев, само че не като член на кабинет, добави Иванов.

По-рано Петков и други членове на Политическа партия анонсираха, че към този момент са почнали неофициалните диалози за сформиране на кабинет. Покана е отправена и призната от Българска социалистическа партия.

Първата среща очи в очи на Кирил Петков и Асен Василев е била точно на " Позитано " 20. Двамата са разговаряли час и половина с Корнелия Нинова.

Нинова дефинира като " рамков " първия диалог с " Продължаваме промяната ". Лидерите на двете партии са обсъждали бъдещото съдружно ръководство над час .

" Беше покана за сформиране на общо държавно управление, начертахме една пътна карта по какъв начин това ще се случи. В идващите дни ще съставим работни групи по тематики. Ще създадем обща стратегия, която ще бъде публична - документално съдружно съглашение за държавно управление ", изясни Нинова в " Лице в лице " по bTV.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР