Продължаваме преформатирането на болницата, за да можем да се справим ...

Продължаваме преформатирането на болницата, за да можем да се справим

Александровска болница няма да връща пациенти

Продължаваме преформатирането на болничното заведение , с цел да можем да се справим със позицията . Това съобщи шефът на Александровска болница д-р Атанас Атанасов пред Нова телевизия. 

По думите му макар невероятните старания на лекарите, има губене на животи. Тези хора са подложени на физически и душевен напън , напрежение, тревога и заслужават висок реверанс , уточни д-р Атанасов и прикани хората да се имунизират . Легла има задоволително и сега над 30% от общия брой на леглата са преструктурирани за лекуване на коронавирус заболели . 208 кревати има за лекуване на хора с коронавирус зараза , която не налага активно лекуване . 

Освен преструктуриране на самите клиники в болничното заведение , се пренасочват старания . Към момента няма заплаха да бъдат върнати други пациенти, които да не бъдат обслужени, увери Атанасов.

В болница попадат хора, които са в тежко положение , които не са били проследявани или въобще не са провеждали лекуване с напреднала дихателна непълнота и други усложнения. 

Смъртността в натоварените структури е извънредно висока. 

За да можем да гарантираме спешността и лечението на пациентите с ковид , временно е спряна плановата активност до обръщането на наклонността , увери д-р Атанас Атанасов. 

Още:

Източник: actualno.com