Продължаваме да работим, няма да се предадем - това заяви

...
Продължаваме да работим, няма да се предадем - това заяви
Коментари Харесай

Нападнаха съюзник на Алексей Навални пред дома му в Литва

Продължаваме да работим, няма да се предадем - това съобщи съветският опозиционер и дълготраен съдружник на Алексей Навални Леонид Волков в Телеграм. Снощи той беше атакуван пред дома му в Литва.

Волков е нападнат с чук и сълзотворен газ, до момента в който е бил в автомобила си във Вилнюс късно нощес, заяви говорителката на Навални Кира Ярмиш.

Не са известни претекстовете за нападението, нито кой е причинителят. Литовската полиция води следствие.

Друг член на екипа на Навални - Иван Жданов, разгласява фотоси в обществените медии с Волков, на които кракът му е оцапан с кръв и има синини по слепоочията.

Според Жданов офанзивата явно е политическа. Съпругата на Леонид Волков заяви, че той се е върнал от болничното заведение със счупена ръка и не е в положение да върви.

Волков живееше отвън Русия от години и беше отпред на екипа на Алексей Навални. В Русия против него са повдигнати редица обвинявания.

Вчера часове преди офанзивата той даде изявление за Ройтерс, в което приказва за бъдещето на съветската съпротива и за идните президентски избори, а тази заран във видеообръщение в канала му в Телеграм съобщи:
" Здравейте, другари. У дома съм, благодаря ви доста за думите на поддръжка. Тежко е, само че ще се оправим. Буквално желаеха да ме трансфорат в шницел. Мъжът ме нападна в двора на дома ми, удари ме по крайници 15 пъти. Кракът някак си е добре. Боли ме като ходя. Но пък счупих ръката си. Главното е, че ще продължим да работим и няма да се предадем. Засега не съм подготвен да давам каквито и да е мнения, само че е явно, че получих " присъщото бандитско санктпетербургско поздрав " от Владимир Владимирович Путин ", съобщи Леонид Волков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР