Продължаваме да откриваме нарушения, независимо, че като процент те са

...
Продължаваме да откриваме нарушения, независимо, че като процент те са
Коментари Харесай

Регистрират по-малко нарушения по Черноморието от миналата година

Продължаваме да откриваме нарушавания, без значение, че като % те са по-малко от предходната година, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова за инспекциите по Черноморието в изявление за Нова телевизия. „ Наблюденията ни от инспекциите демонстрират, че всички туристи и консуматори от ден на ден се срещат с правата, които имат по закон ", съобщи министърът.

„ Най-фрапантните и ползи случаи, които имахме по Северното Черноморие, са свързани с два хотела - в Златни пясъци и в село Топола ", уточни Николина Ангелкова. „ Хотелът в Златни пясъци е категоризиран с 4 звезди през 2011 година от тогавашното Министерство на стопанската система, енергетиката и туризма, само че не дава отговор на тази категория. Липсват 3 от главните пространства, които се изискват - лоби бар, бар басейн и фризьорски салони. Помещенията ги има, само че не действат ", изясни тя. „ Липсват и сифони в банята, което е доста необичайно поради условията за позволение за градеж ", разяснява Ангелкова. „ Незабавно стартирахме процедурата за намаление на категорията ", разгласи министърът на туризма.

Данните ни демонстрират, че за юни месец имаме 4,7% растеж, над 1 млн. туристи, спрямо предходната година. Това сподели още Ангелкова. „ От януари до юни имаме над 3,6 млн. задгранични туристи, което е над 8.9% растеж ", разгласи тя. В отговор на въпрос резервира ли се растежът на туристите макар неприятното време министърът уточни: „ За момента растежите от към 5% се резервират ".

„ Надявам се, да успеем да реализираме 5% растеж за летния туристически сезон. Той е основен за туризма ни, тъй като образува 70% от туристическия поток ", разяснява Николина Ангелкова.

„ Туристите могат да намерят телефоните и е-мейлите ни на уеб страницата на министерството. 24/7 могат да намерят контакт с нас. След работно време сигналите се записват и им се дава отговор на идващия ден ", сподели още министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР