„Продължаваме да очакваме подкрепа от БСП - както сега в

...
„Продължаваме да очакваме подкрепа от БСП - както сега в
Коментари Харесай

Депутат от Промяната: Тази вечер партията ще обсъди вариант за премиер, различен от Кирил Петков

„ Продължаваме да чакаме поддръжка от Българска социалистическа партия - както в този момент в вероятно образуване на ново държавно управление, по този начин и в една бъдеща коалиция при едни възможни нови избори”. Това сподели Пламен Шалъфов от " Продължаваме промяната " по NOVA NEWS.

Той посочи, че ще разискват довечера изискването на Българска социалистическа партия да предложат различен министър председател, с изключение на Кирил Петков. " Това несъмнено е на масата. На нас ни следва среща на нашия Национален съвет довечера, където това ще е една от тематиките, които ще обсъждаме. И следва да забележим какво решение ще бъде взето. Така че това е един отворен въпрос ".

В персонално качество той разгласи: „ Аз бих подкрепил още веднъж кандидатура на Кирил Петков. За мен обстановката със 70-те съветски дипломати не е причина да оттеглим неговата кандидатура. Той не е взел това решение еднолично”, уточни Шалъфов.

По думите му разговор би трябвало да има. „ Предвид събитията от през вчерашния ден, очевидно имаше потребност от доизчистване на някои елементи и тъкмо това се случи на лидерско равнище сред Кирил Петков и Корнелия Нинова”, добави депутатът.

В отговор на въпрос дали Румен Радев лъже, че е нямал информация за изгонването на съветските дипломати, депутатът сподели: „ За мен беше доста подвеждащо това, което той сподели пред медиите. Когато той е дал мандат на свои представители да вземат участие в Съвета за национална сигурност и те са изслушали отчетите, били са на полемиките и са чули рекомендациите на службите, няма по какъв начин да споделя, че самият той не бил знаел и е учуден”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР