Продължавам да смятам, че не е нужно държавата да купува

...
Продължавам да смятам, че не е нужно държавата да купува
Коментари Харесай

Владислав Горанов е против държавата да купува активите на ЧЕЗ в България

Продължавам да считам, че не е нужно страната да купува активите на ЧЕЗ в България, само че ще се подчиня на общото решение, сподели финансовият министър Владислав Горанов в изявление за bTV.

Гинка Върбакова: Премиерът желае надзор върху компанията

По думите му държавното управление е стигнало до решението страната да се намеси, с цел да успокои потребителите на ЧЕЗ в България.

„ Истерията, която се постанова от опозицията ме кара да мисля, че една партия от опозицията, разполага с информация, която не е известна на държавното управление. Високият звук приказва, че има някой сърдит и некласиран от чехите “, сподели Горанов.

Валери Симеонов: Сделката с ЧЕЗ е нагласена, само че законна

Председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев счита, че страната реагира съответно.

Взаимни обвинявания за ЧЕЗ, службите работят по продажбата от 2010 година

„ Службите са пращали отчети до Министерския съвет и президентството по какъв начин върви процесът сред ЧЕЗ и кои са претендентите за купувачи. Оказа се, че в един ранен стадий те са знаели ценовите предложения на кандидатите”, разяснява Добрев в „ Събуди се”. Според данните на службите тя е знаела кои са претендентите, само че не и кой е с максимален късмет, добави той.



Румен Гечев от Българска социалистическа партия разяснява в "Събуди се ", че позицията на Българска социалистическа партия е безапелационна - никакви комбинации с госпожа Върбакова и нейната компания, преустановяване на договорката.

Българска социалистическа партия стартира подписка за прекъсване на договорката с ЧЕЗ

Гечев насочи рецензии към държавното управление, че 1 година, през която са траяли договарянията, страната не е реагирала.

„ Представителите на „ Инерком” се самозабравиха, откакто бяха поканени и им беше оказано височайше внимание от премиера, от вицепремиера, от министъра на финансите. Посрещнаха госпожата, тя сподели, че е склонна да размишлява да даде на българската страна избрани акции. Аз не знам по-голяма засегнатост и оскърбление за българската държава”, съобщи Гечев.

„ Българското държавно управление доста се е объркало. Откога министър председателят съставлява еднолично страната? Има ли решение от Министерския съвет, че страната желае да взе участие? Има ли разрешение от Народното събрание, от комисиите?”, попита той.



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР