Продължавам да се притеснявам за присъди за мои клиенти –

...
Продължавам да се притеснявам за присъди за мои клиенти –
Коментари Харесай

Адвокатът на Иванчева: Ваклин е искал да ѝ даде подкуп, тя го е изгонила от кабинета си

Продължавам да се тормозя за присъди за мои клиенти – тъй като правораздаването не е напълно, само че имам и огромна доза оптимизъм. Няма доказателства, че Десислава Иванчева е желала и е взела рушвет. Това съобщи юрист Марин Марковски, един от бранителите на отстранената от поста си кметица на регион " Младост " в София, която е застрашена от 20 години затвор – дружно със заместничката ѝ Биляна Петрова. Днес, 15 април, в 15:30 часа ще бъдат прочетени присъдите на първа инстанция!
Пари в колата на Иванчева и Петрова има (70 000 евро), само че прокуратурата се основава и на това, че Иванчева е желала 500 000 евро, продължи юристът. И акцентира – не е правилно, че ръцете на Иванчева са светнали (бел. ред. – ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев, против който Иванчева и Петрова ще заведат дело за клюка, говореше по какъв начин при инспекцията Иванчева светнала като коледна елха, тъй като пипала белязаните пари, с които ѝ е изработен капан, с цел да бъде уличена в желанието ѝ да вземе подкуп) – открито е флуоресциращо вещество по устата и веждите ѝ, безапелационен е юристът, като добави, че няма по какъв начин. И изрази догадка, че някой от проверяващите, броял парите, е пипнал Иванчева по лицето.
Относно отдръпването на показанията на различен някогашен кмет на " Младост " и апетитен за медиатор в договорката с подкупа - Петко Дюлгеров, Марковски също видя безапелационен сигнал – че е имало в началото пояснения, които в този момент са оттеглени и в хода на делото нито едно доказателство не удостовери нищо от тези пояснения. Дюлгеров даже не удостовери, че е познавал Иванчева добре., сподели пред Нова телевизия Марковски, като разясни, че имало запис по какъв начин Ваклин се оплаквал на Дюлгеров, че кметицата го изгонила, а сякаш всичко било уредено.
Ръководителите на акцията по ареста на Иванчева и Петрова са знаели, че те не знаят, че в колата им има белязани пари , безапелационен беше Марковски, аргументирайки се за какво - тъй като са спрели колата преди тя да стигне до крайната дестинация и преди двете вероятно да тръгнат да разтоварват парите. И добави, че става въпрос за " комплициран комплекс от ползи ", като уточни писмо от Асоциацията на строителните бизнесмени против Иванчева и по какъв начин тя им желала озеляняване на " Младост ".
Марковски сподели и, че специфичните разследващи средства (СРС) по делото са включени като доказателства. Той обаче дефинира като „ доста сложни” нещата с бъдещо дело против Иван Гешев – мъчно ще издържи едно такова дело за клюка, тъй като прокурорът счита, че те са отговорни, приключи юристът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР