Продължава засиленото полицейско присъствие по пътищата към границата ни със

...
Продължава засиленото полицейско присъствие по пътищата към границата ни със
Коментари Харесай

Продължава засиленото полицейско присъствие по пътищата към границата ни със Сърбия

Продължава засиленото полицейско наличие по пътищата към границата ни със Сърбия, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

С оглед интензивния трафик на директно преминаващите през страната чужденци, екипи ще бъдат ситуирани по автомагистралите „ Марица “ и „ Тракия “, и пътя София-Калотина.

„ Пътна полиция “ подхваща спомагателни ограничения поради засиления трафик на директно преминаващи непознати жители от южната ни граница към западната. Поради тази причина засилено ще е наличието на екипите по пътя от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, автомагистрала „ Марица “, автомагистрала „ Тракия “ и път I-9 (София-Калотина). Остава в действие и засиленото полицейско наличие по главните пътища на страната, защото интервалът съответствува с отпуските у нас и интензивното пътешестване от и към Черноморието ни.

Със заповед на Агенция „ Пътна инфраструктура” от 18.00 до 20.00 часа ще се стопират товарните коли, движещи се в посока София-Пловдив на автомагистрала „ Тракия “. Изключение ще се прави за тези камиони, пренасящи рискови товари, живи животни и артикули на температурен режим.

Същата мярка ще е в действие и в неделя, само че за времето от 16.00 до 20.00 часа за движещите се в посока Бургас-София. Подобно ограничаване ще има и на автомагистрала „ Марица “ в неделя за времето от 16.00 до 20.00 часа в посока Свиленград-автомагистрала „ Тракия “. На автомагистрала „ Струма “ придвижването на товарни коли ще е лимитирано за времето от 10.00 до 14.00 часа в посока п. в. Даскалово-автомагистрала „ Тракия “.

От полицията още веднъж напомнят главните правила за безвредно шофиране:

- водачите да карат със съобразена с пътните условия скорост и да съблюдават напътствията на маркировката и на чиновниците на реда;

- никога да не се движат в спешната лента на автомагистралите и да не стопират там без причина;

- никога да не подценяват дължината на пътя и в случай че той е над 3 часа, да плануват най-малко една почивка;

- да не поемат на път, в случай че са използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР