Продължава записването за планинското състезание по колоездене „XCM Sliven Rocks“

...
Продължава записването за планинското състезание по колоездене „XCM Sliven Rocks“
Коментари Харесай

Продължава записването за планинското състезание по колоездене за 12 юни в Сливен

Продължава записването за планинското съревнование по колоездене „XCM Sliven Rocks“ в дисциплинираност Крос кънтри маратон, което ще се организира в Сливен на 12 юни, оповестяват от Колоездачен клуб „Блу Рокс“, които, дружно с Община Сливен и Българската федерация по колоездене, провеждат конкуренцията. Към момента присъединяване са удостоверили 33-ма състезатели от цялата страна. Крайният период за регистрация е 5 юни 2022 в 24:00 часа, като могат да вземат участие лицензирани състезатели с годна застраховка, която покрива деня на конкуренцията.

Шампионът Евгени Балев от клуба съобщи, че стартът ще бъде даден на 12 юни в 9:00 часа от площад „Хаджи Димитър“. Поради огромния интерес и искащи да се включат, уредниците записват и нелицензирани участници, за които ще има настрана съревнование, чийто старт ще бъде даден от 5 до 7 минути след колоездачите с лиценз.

„ Организацията на това съревнование е предизвикателство, което си коства, тъй като Сливен в предишното имаше огромна популярност като град на колоезденето и желаеме да я върнем. Това е метод да разпространяваме колоезденето измежду младите. Дисциплината на надпреварата е доста атрактивна и печели последователи “, сподели Балев.

Състезанието е част от Държавен екипен и персонален шампионат в дисциплината XCM за 2022 и ще носи точки за съответните класирания. Може да се взе участие и в категория „Хоби“ при годен лиценз към БФК.

Наградният фонд е 1 600 лв.. Трасетата са късо дълго – 54 км с позитивна денивелация малко над 2000 м и късо – 14.5 км с позитивна денивелация от 500 м.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР