Продължава визитата на председателя на парламента Росен Желязков и водената

...
Продължава визитата на председателя на парламента Росен Желязков и водената
Коментари Харесай

Динамична програма за българската делегация в Рим. Росен Желязков ще бъде приет от папа Франциск

Продължава визитата на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и водената от него българска делегация в Италия.

 

За днешния 24 май е планувана динамична стратегия и голям брой срещи, като в центъра е аудиенцията при папа Франциск.

 

Преди обед формалните лица от България ще бъдат признати в Апостолически замък на Ватиката, където с изключение на със Светия отец, Желязков ще се срещне и с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство Кардинал Пиетро Паролин.

 

В програмата точно на 24 май следва отслужване на тържествена православна литургия на български език в базиликата " Сан Клементе ", водена от Н. В. Пр. митрополит Антоний, с присъединяване на клирици от Българската православна черква и семинаристи от Софийска духовна семинария. 

 

В базиликата слово ще произнесат митрополит Антоний, Западно- и средноевропейски Митрополит и ръководителя на Народното събрание господин Росен Желязков.

 

Преди обед (местно време) ръководителят на Народното събрание ще се срещне с президента на Суверенния Малтийски медал - Джон Дънлап, 81-ви принц и Велик магистър на Суверенния Малтийски медал, а за към 17.00 ч. (местно време) е планувана среща и с ръководителя на Камарата на депутатите на Италия Лоренцо Фонтана.

В програмата на визитата е включено и поднасяне на венци и цветя пред българската плоча в базиликата с манастира „ Санта Пракседе “, в която славянските книги са получили публично самопризнание от папа Адриан II.

 

Посещението на делегацията, водена от Желязков, е в продължение на откритата традиция в Деня на славянската книжовност и просвета български държавници да се покланя пред гроба на Св. Константин - Кирил Философ, който се намира в църквата " Сан Клементе " в Рим.

 

По случай празника посолството на Р България в Рим ще даде формален банкет за българската делегация. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР