Продължава възстановяването на засегнатите от пороите села в Родопите. Много

...
Продължава възстановяването на засегнатите от пороите села в Родопите. Много
Коментари Харесай

Бедствието в Родопите: Защо електрозахранването още не е възстановено навсякъде?

Продължава възобновяване на засегнатите от пороите села в Родопите. Много от тях към момента са без електричество- тежкият сняг, паднал след дъжда, затруднява спешните екипи.

Те работят съвсем непрекъснато, само че към момента има места без ток. Свлачищата и падналите дървета са съвсем всекидневие през последната седмица. Това са едни от главните аргументи за липса на ток. На труднодостъпни места има счупени стълбове и скъсани жици.

„ В селото нямаше ток два дни. Електричеството е възобновено от през вчерашния ден в 16 ч., само че близките села към момента нямат ток. Причината за това са паднали огромни борове на далекопровода и има скъсани жици. Мобилни генератори има единствено в старческия дом “, описа пред bTV кметският наместник на смолянското село Полковник Серафимово Христо Мусурлиев.

Вчера имаше среща сред регионалните шефове на потърпевшите от бедствията региони и премиера Кирил Петков, на която бе дадено, че ще се направи незабавно оценяване на вредите и незабавно ще стартират да се позволяват проблемите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР