Продължава вълната от съпричастност към съдбата на 16-годишното момче, което

...
Продължава вълната от съпричастност към съдбата на 16-годишното момче, което
Коментари Харесай

Избягалият от войната 16-годишен Андрей се срещна с българското си семейство


Продължава вълната от съпричастност към ориста на 16-годишното момче, което потегли единствено от Украйна  и стигна с рейс до Ямбол. След като живя дни наред в хотел с други бежанци, през вчерашния ден обществените изпратиха Андрей в Център за настаняване от фамилен вид. Днес той се срещна със фамилията от Варна, които желаят да го приютят. 

От през вчерашния ден, когато виждат историята на Андрей, до през днешния ден семейство Чочеви не са спали от неспокойствие. Рано сутринта потеглят от Варна за Ямбол, в обществения център, където е настанено момчето. В дома си към този момент имат стая за него. Андрей е настанен в Център от фамилен вид, той е малолетен и без родителите си, по тази причина ще остане в него, до момента в който му изберат уместно семейство.

Ралица Цанкова от София е подготвена да одобри околните на Андрей – родителите и осемгодишната му сестричка, които са останали в Измаил. Предлага им заслон и работа, в случай че съумеят да изоставен Украйна. 

„ Това момче е изгубило последните дни в един момент - и родината, и дома си. Попадайки в дом за сираци ще го схване и като загуба на фамилията си “, споделя пред БТВ Ралица. Тя приканва обществените служби да понижат бюрократичната процедура и в границите на дни да го изведат от тази институцията.

Според обществените изследването ще завърши в къс период и решението за ориста на Андрей ще бъде взето идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР