Продължава украинската офанзива за отвоюване на окупираната от руските части

...
Продължава украинската офанзива за отвоюване на окупираната от руските части
Коментари Харесай

Зеленски: Русия не спира провокациите край АЕЦ “Запорожие“

Продължава украинската атака за отвоюване на окупираната от съветските елементи Херсонска област.

Активните бойни дейности не престават на всички фронтове, съобщи във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски. По-рано в Киев той се е срещнал с екипа на Международната организация за нуклеарна сила, който би трябвало тази седмица да инспектира АЕЦ " Запорожие ". Най-голямата атомна централа в Европа е под съветски надзор, като през последните седмици Москва и Киев разменят обвинявания за удари по нея, които могат да доведат до нуклеарна злополука.
Прочетете още
" За страдание Русия не стопира провокациите в тъкмо тези места, от които задачата би трябвало да доближи станцията. Но се надявам екипът на интернационалната организация да може да стартира своята активност. Ситуацията в централата и в Енергодар остава извънредно рискова. Рискът от нуклеарна злополука по никакъв метод не е намалял ", съобщи Володимир Зеленски и повтори позицията, че единствено връщането на централата под украински надзор ще подсигурява нейното безвредно действие.

Вчера Киев заяви за пробив в първата линия на съветските отбрани, само че и че борбата за региона и самия град Херсон - един от ранните триумфи на съветската атака в Украйна - ще е продължителна. Украинската войска продължава с ударите по 3 основни моста над река Днепър, за спиране на съветските снабдителни линии.

Според министерството на защитата в Москва украинските сили са били надвити при един от опитите си за офанзива в Херсонска област и са понесли съществени жертви. Руските администрации в окупираните елементи на Донбас не престават да оповестяват за украински удари против цивилни цели.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР