Продължава украинската контраофанзива в Харковска област. Според сутрешната сводка на

...
Продължава украинската контраофанзива в Харковска област. Според сутрешната сводка на
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива стигна до Купянск, ВСУ си върна 30 населени места в Харковска област

Продължава украинската контраатака в Харковска област. Според утринната сводка на Генералния щаб на украинската войска при контраофанзивата са освободени или взети под надзор повече от 30 обитаеми места в региона, оповестява УНИАН.

Украински военни се снимаха и пуснаха видеа в Телеграм от Купянск, който беше под съветски надзор. Официална информация, че украинската войска си го е върнала, няма. От съветска страна към този момент признават единствено, че в града се водят боеве, удостоверява кореспондентът на " Известия ".

По-рано английското министерство на защитата заяви в профила си в Туитър, че съветските сили наоколо до украинския град Изюм, в Харковска област, по огромна възможност са все по-изолирани. " Украинските сили понастоящем заплашват град Купянск ", се споделя още в изказването на английското министерство.

Ако се удостовери публично, че Купянск е високомерен, това би било сериозен удар за Русия, защото през града минават маршрутите на доставки за фронтовата линия в Донбас. Градът се намира навръх границата с непризнатата Луганска национална република.

В същото време съветското военно министерство популяризира фрагменти на прехвърлянето на военна техника и елементи за подкрепление в отпор на украинската контраатака. В Харковското направление се трансферират и тежки огнехвъргачки " Солнцепек ". Според преписка в " Известия " Купянск е подложен на обстрел от ВСУ. " Не мислим за оттегляне. Имаме задоволително сили. И хората са решителни. Никой не се готви да отстъпва ", съобщи помощникът на ръководителят на ВГА в Изюмския регион Александър Тишниц. В града няма връзки, поражда проблем и с оказването на здравна помощ.

Интензивните боеве в региона започнаха още на 7 септември, когато въоръженте сили на Украйна минаха в контранастъпление.

 

Междувременно немската външна министърка Аналена Бербок е следващият непознат върховен общественик, който идва на неогласена аудиенция в Киев. Бербок дойде през днешния ден на в украинската столица Киев, съобщи ДПА. Това е втората аудиенция на Бербок в Украйна от началото на съветското навлизане на 24 февруари. Външната министърка на Германия даде обещание помощта за Киев да продължи. " Ние продължаваме да поддържаме Украйна, до момента в който това е належащо, включително - с доставка на оръжие, хуманитиарна и финансова помощ ", сподели Бербок, представена от УНИАН. 

Преди нея в Киев на необявена авансово аудиенция бяха американският държавен секретар Блинкън и полският министър председател Моравецки. Посещенията се пазят в загадка до последния миг от съображения за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР