Продължава трайната тенденция за спад на миграционния натиск към България.

...
Продължава трайната тенденция за спад на миграционния натиск към България.
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Продължава трайната тенденция за спад на миграционния натиск към България

Продължава трайната наклонност за спад на миграционния напън към България. Това съобщи вътрешният министър в оставка Калин Стоянов по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на Иван Иванов от Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на " Фокус "

" От началото на годината до 20 март нелегално са пробвали да преминат българо-турската граница общо 5777 души, за същия интервал през 2023 година броят им е 18 474 -  имаме три пъти понижение и спад на миграционния напън ", съобщи министър Стоянов.

Вътрешният министър в оставка цитира данните за мигрантския напън в последното денонощие. Той разгласи, че през вчерашния ден 40 души са се пробвали да преминат незаконно българо-турската граница. По думите му за съпоставяне с предходната година тогава са били 482 лица. 

Попитан за върнатите лица у нас съгласно Дъблинския правилник, Стоянов сподели, че от 1 януари до 4 март тази година са били 168 души. От Австрия - 69, от Германия - 51, от Франция - 15, от Белгия - 10, от Швейцария - 8, от Нидерландия - 6, от Румъния - 5, от Швеция - 2, от Чехия и Полша по 1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР