Продължава световният отзвук след артилерийския обстрел срещу детска градина в

...
Продължава световният отзвук след артилерийския обстрел срещу детска градина в
Коментари Харесай

Кризата „Украйна“: Путин ще наблюдава ядрени учения в близост до границата


Продължава международният отзив след артилерийския обстрел против детска градина в Украйна. След вчерашния случай управляващите в Киев правят оценка като ниска вероятността от по-сериозно ескалиране на напрежението.

Специалните пратеници на bTV се намират в емблематичният град Покровск, където пътят се разделя на две – единият е затворен за украинците, тъй като води към намиращия се под контрола на сепаратистите Донецк, а другият продължава около демаркационната линия сред враждуващите страни в посока Мариупол.
Снимка: btvnovinite.bg

Русия популяризира тази заран нови фрагменти на изтеглящи се военни част от Крим. В същото време Москва заяви, че президентът Путин ще следи учения на съветски нуклеарни сили в събота, които ще се проведат покрай границата с Украйна.

Съюзниците от НАТО и американският президент Джо Байдън към този момент остават скептични за понижаване на напрежението.

„ Защото не изтеглят своите военни елементи. Те не престават да ги разполагат. И второ, имаме аргументи да имаме вяра, че са ангажирани в интервенция под подправен байрак, с цел да имат причина да навлязат “, разяснява Байдън.

По-късно през днешния ден американският президент събира на спешна онлайн среща водачите на Германия, Франция, Италия, Полша, Румъния, Англия, Канада, както и представители на НАТО и на Европейския съюз.

Кризата към Украйна е във фокуса и на най-големия дипломатически конгрес - Мюнхенската конференция по сигурността. Над 30 страни и държавни водачи ще вземат участие, както и над 80 министри на външните работи и на защитата. Русия отхвърли да се включи в срещата.

Украинският президент Володимир Зеленски е един от водачите, които ще приказват на форума.
Снимка: btvnovinite.bg

В Мюнхен към този момент дойде вицепрезидента на Съединените щати Камала Харис. В американската делегация е и държавният секретар Антъни Блинкен.

По-рано стана ясно, че идната седмица Блинкен още веднъж ще се срещне с съветския си сътрудник Сергей Лавров, само че не се прецизира къде в Европа и по кое време.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР