Продължава спадът на заразените с Ковид-19 в Русенско на седмична

...
Продължава спадът на заразените с Ковид-19 в Русенско на седмична
Коментари Харесай

5 нови случая ня коронавирус в област Русе

Продължава спадът на инфектираните с Ковид-19 в Русенско на седмична база, само че дружно с това понижава и броят на искащите да се имунизират. Поставените ваксини през последните седем дни са с близо 25% по-малко по отношение на миналата седмица. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 21-и и 27-и август са едвам 214 души, до момента в който от 14-и до 20-и този месец те бяха 284. Припомняме, че тогава бе регистриран и фрапантен спад от към 40% спрямо началото на месеца на поставените дози от някои от препаратите против коронавирусната зараза.Над 77% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал са ваксинирани и седем деца. Данните на здравните управляващи сочат още, че едвам 21 души са били ваксинирани с първа доза. 

Колкото до разпространяването на болестта, то и там се следи наклонност за непрекъснат спад. Новите случаи през последната седмица са 233, от които и четири деца. В процентно съответствие това съставлява понижаване на заболелите с малко над 2%. Същевременно една жена с позитивен тест за коронавирусна зараза епочинала. 

За последното денонощие заболелите са петима. Двайсет души са оздравели през вчерашния ден, като няма умряли. Активните случаи са 235, от които към 19% или 45 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на тринайсетомясто по заболеваемост в страната през вчерашния ден наравно с Враца и Плевен. Без нови случаи са областите Видин, Разград и Силистра.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 36 065, като от тях 1932 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 132 310 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 685души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 716 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 2092 души от района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР