продължава със страхотните си изяви в първенството, след като в

...
продължава със страхотните си изяви в първенството, след като в
Коментари Харесай

Жирона повали Барселона в двубой с шест попадения и се върна на върха в Ла Лига

продължава със страхотните си изяви в шампионата, откакто в мач от 16-ия кръг надигра с 4:2 като посетител първенеца Барселона в каталунско дерби и по този метод се върна на върха в подреждането.

На Олимпийския стадион в столицата на Каталуния срещата стартира стремително за " бяло-червените ", когато в 12-ата минута Виктор Циганков бе изведен за защитата на домакините, напредна с топката и асистира на своя украински съотечественик Артьом Довбик, който от към 7-8 метра не сбърка за 1:0.

Седем минути по-късно обаче " лос блаугранас " получиха право да изпълнят ъглов удар и след центрирането на Рафиня Роберт Левандовски се извиси в наказателното поле и с глава възвърне равенството.

Малко преди почивката Жирона си върна задатъка посредством Мигел Гутиерес, който бе оставен необезпокоявано да напредне с кълбото в крайници и най-после да приключи с мощен удар с левия крайник, който за повторно матира аварийният вратар на Барса Иняки Пеня.



През второто полувреме резултатът дълго време оставаше неизменен, с цел да се стигне до 80-ата минута, когато стражът на гостите Пауло Гасанига изрита мощно напред една топка, която Кристиан Стуани отклони с глава към Валери Фернандес, а испанският нападател хитро се оправи с Жул Кунде и с удар в долния ляв ъгъл на вратата осъществя за 3:1 в интерес на гостите.

Надеждите на Барселона въпреки всичко да измъкне нещо от този дуел се върнаха в 92-ата минута, когато Илкай Гюндоган понижи на 2:3, а по-късно Левандовски можеше да означи с глава за 3:3, само че пропусна от преференциална позиция.

Така се стигна до последната минута на продължението, в която ветеранът Стуани в състава на гостите получи центриране от Савио и оставен непокрит пред вратата на противника означи от близко за крайното 4:2.

С тази победа Жирона още веднъж оглави таблицата в Ла Лига с актив от 41 точки и има две повече от втория Реал Мадрид. В същото време Барса към този момент на 3-ата позиция с 34 пункта, колкото има и съставът на Атлетико Мадрид, който обаче е с мач по-малко.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР