Продължава реконструкцията на релсите по трасето на трамвай номер 5

...
Продължава реконструкцията на релсите по трасето на трамвай номер 5
Коментари Харесай

Ремонт на ключово кръстовище в София: Как ще се движим на "Цар Борис III" с Околовръстния път?

Продължава реконструкцията на релсите по трасето на трамвай номер 5 в София. От през днешния ден стартира построяването на втория стадий, който ще засегне кръстовището на „ Цар Борис III " с Околовръстния път. Очакват ли се съществени тапи в региона?

Кръстовището няма да бъде лимитирано изцяло, само че ще бъде затворено придвижването по направлението от Околовръстния път.

До през днешния ден придвижването беше в четири ленти, а все още към този момент са две – една за напряко и надясно и една за наляво. Колите, които идват от „ Овча купел “, тази заран бяха в опашка до " Горнобански път ".

Променя се маршрутът на рейсовете по линия 74

„ Двата съществени стадия на построяването ще бъдат два пъти за по три седмици. Сега се стартира от страната на „ Княжево “ – от през днешния ден за към три седмици ще бъде построен новия релсов път, инженерни мрежи, контактно-кабелна мрежа. Ще бъде възобновено пътното платно, а след 5-6 май ще се трансферира придвижването от страна на „ Княжево “, а строителните действия ще продължат от страната на центъра общо за към месец и половина “, разяснява пред bTV Ангел Джоргов, зам.-кмет на София.

“Когато времето се оправи и падне трафикът, ще се влезе и в споделеното трасе в „ Княжево “, където също чакаме усложнения на придвижването. Затова строителните действия ще се правят, когато учениците към този момент завършват с образователните действия “, уточни още той.

Причината – терзанията на локалните, че планът ще усили трафика в региона неведнъж

Джоргов прикани да се употребяват обходни направления като „ Суходолска “, тунела през „ Люлин “, „ Сливница “.

Още за придвижването в региона – чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР