Продължава разследването но трагедията на магистрала Струма. В нея загинаха

...
Продължава разследването но трагедията на магистрала Струма. В нея загинаха
Коментари Харесай

Изключва се версията за тероризъм при инцидента на АМ „Струма“

Продължава следствието само че нещастието на автомагистрала " Струма ". В нея починаха 45 души. Разследващите изключват версията за тероризъм като причина за злополуката.

До края на другата седмица се чака освобождение на телата на починалите при случая. Двама от оживелите в огнения пъкъл бяха изписани от „ Пирогов “ и се завърнаха в Северна Македония.

На взаимен брифинг българските и македонските прокурори обясниха, че се работи по всички версии за злополуката. Призоваха за повече време и обясниха, че досъдебното произвеждане е едвам на пет дни.

Всички пътни документи, ДНК проби и показания на осем очевидци са предадени от македонските на българските управляващи. Собственикът на компанията „ Беса Транс “ към този момент е разпитан. Той е на територията на Северна Македония и е разполагаем на управляващите.

" Собственикът на компанията не може да бъде упрекнат за самата злополука ", съобщи зам.-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов.

Според основният прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски отговарящият прокурор ще реши дали притежателят да бъде арестуван в ареста.

Експертизите ще покажат дали неприятна маркировка или изчезнали знаци на пътя също могат да са причина за злополуката.

„ Категорично е отхвърлено догатката, че се е превозвал бензин или са се превозвали експлозиви. Не са открити останки от взривни субстанции ", съобщи следователят в Националната следствена работа Младен Петров.

До края на другата седмица се чака телата на жертвите да бъдат върнати на техните близки в Северна Македония. Днес двама от избавилите се в изгорелия рейс бяха изписани от „ Пирогов “ и превозени с коли за спешна помощ до Северна Македония.

Близките на 16-годишната Зулейха я чакаха пред болничното заведение.

Двамата изписани от болничното заведение в София ще останат под лекарски грижи в държавната болница в Скопие най-малко за няколко дни. В понеделник се чака още трима от оживелите да бъдат изписани и да се приберат вкъщи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР