Продължава разследването на взрива срещу колата на главния прокурор Иван

...
Продължава разследването на взрива срещу колата на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Продължава разследването на опита за атентат срещу Гешев – уликите и версиите за взрива

Продължава следствието на гърмежа против колата на основния прокурор Иван Гешев. След осъществения втори оглед на мястото следователи иззеха голям брой спомагателни улики. Очаква се да стане явен химическият разбор на взривното вещество.

На този стадий от Министерство на вътрешните работи и следствието не са единомислещи дали има обвинени. От вътрешното ведомство оповестиха, че има подобен, а следователите нямат сходна информация.

Веселин Герджиков е притежател на конна база наоколо до мястото на гърмежа. Негов чиновник е усетил ударната вълна, чул е детонацията и видял дима след нея. На завоя в сектора през 10-тина дни ставали произшествия, сподели още Герджиков пред NOVA.

Пламен Василев е специалист по антитероризъм. По думите му дълбока дупка в резултат на гърмежа няма. Според него устройството е било сложено на най-малко метър под равнището на пътя.

„ Не е ясно за какво е било сложено това взривно устройство, в случай че задачата е била да се порази автомобил и лица в него, под пътя. На процедура огромна част от взривната вълна е отишла в атмосферата нагоре и под ъгъл, издигаща се над пътя ”, разяснява специалистът.

Той обаче е безапелационен, че не става въпрос за 3 кг тротилов еквивалент. По думите му бронираните коли се изпитват общоприетоо с 15 кг тротил на 2 метра разстояние и 5 кг под колелото. Подобни коли тежат към 4 тона, посочи Василев.

Според специалиста по антитероризъм претекстът за нападение може и да е персонален. Той уточни като възможни обвинени имената на Васил Божков, Къро, Цветан Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР