Продължава разследването на убийството на Алексей Петров в полите на

...
Продължава разследването на убийството на Алексей Петров в полите на
Коментари Харесай

Украинци видели спътницата на Алексей Петров да пълзи 20 метра, дали й телефон

Продължава следствието на убийството на Алексей Петров в полите на Витоша. Вчера регионът остана блокиран от проверяващите дълги часове. Все още не са ясни претекстовете на закононарушението.

Автомобилът на Алексей Петров и защитата му са се намирали доста надалеч от това място.

Всяка сряда Алексей Петров и  Мирослава Михайлова са минавали по този маршрут и това не е било загадка за никого.

 

Вчера по същия маршрут, само че преди Алексей и Мирослава, са се движели и двама украинци – мъж и жена. Те споделят, че първо са чули звук в гората, а по-късно и изстрели, което навежда на мисълта, че за убийството е употребявано автоматизирано оръжие. Според събраната информация двамата украинци са видели спътницата да пълзи сама от 20 до 30 метра от пътеката нагоре към асфалтовия път, където се намирали защитата и автомобилът. Тя е помолила за помощ и двамата украинци са ѝ дали телефон, от който Михайлова съобщила за убийството на Алексей Петров, оповестява бТВ.

„ Изключително професионално квалифицирано “, по този начин доцент Милен Иванов – някогашен ректор на академията на Министерство на вътрешните работи, дефинира покушението. Според него стрелецът е един.

„ Такива атентати се правят постоянно от тъй наречените „ самотни вълци “ по простата причина, че всеки един непотребен човек в организацията на подобен атентат е непотребен очевидец. Най-вероятно е някогашен боен, само че не изключвам разновидността и да е някогашен ловджия “, разяснява той.

 

Липса на мобилна връзка и добра видимост към жертвата – поляната под Бай Кръстьо също е избирана дълго време.

„ Никой не върви да прави атентат с телефон в джоба. Много от дълго време към този момент е по този начин. Проблемът е, че нямат обсег и жертвите. Евентуално и да не е сигурен изстрелът – да няма по какъв начин да им се окаже спешна помощ. Като виждам терена, на който е осъществен атентатът той разрешава сигурен изстрел отблизо разстояние от скрита позиция, което е безусловно безвредно за стрелеца. Най-вероятно оръжието е елементарна ловна карабина с открити мерни принадлежности “, разяснява доцент Иванов.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР