Продължава разследването на схемата с незаконни погребения в района на

...
Продължава разследването на схемата с незаконни погребения в района на
Коментари Харесай

Издирват още незаконно погребани тела край Клисура

Продължава следствието на схемата с противозаконни погребения в региона на Клисура

Криминалисти работят по установяването на самоличността на към този момент откритите тела, осведоми

В понеделник полицията откри нови 6 натрупа, които са заровени в местността, с което общо броят на телата става 13.

От Прокуратурата оповестиха, че всекидневно получават сигнали от близки на умряли хора, които не съумяват да ги откриват в регистрите.

Основен обвинен по случая е притежател на траурна организация. Според информацията 51-годишният мъж е правил противозаконни погребения, вместо кремация. Георги Eнев, е с мярка непрекъснат арест.

Камелия Димитрова е кметски наместник на Клисура. Тя описа, че Енев е имал чиновник, който е вършел черната работа – копаел дупки за телата. Самият той насочвал служителите на реда при следствените дейности. Местен гражданин й се оплакал, че виждал кучета да разнасят огромни кости в региона. Оказало се, че става въпрос за човешки остатъци. С кметския наместник се свързала и жена от Клисура, чиято майка преди години е трябвало да бъде кремирана точно от арестувания по случая Георги Енев.

При извършен следствен опит очевидецът, на който обвиненият Георги Енев е плащал 100 лева, е показал къде, в границите на гробищния парк в Банкя, е изкопавал гробните места. Тогава са открити още 6 натрупа, за които не е ясно дали са на мъже, или на дами. Това сподели по време на брифинг прокурорът от Софийска районна прокуратура Невена Зартова. Към момента има подадени три молби на близки, чиито родственици липсват от регистрите на крематориуми. Трима от тях са разпитани. Прави се инспекция какъв брой тела са оставени от обвинения в крематориума.

Следствените дейности не престават – предстоят голям брой ДНК експертизи, увери прокурорът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР